ابوالعلاء معری

(0)
نویسنده:

موجود نیست

دفعات مشاهده کتاب
222

علاقه مندان به این کتاب
2

می‌خواهند کتاب را بخوانند
0

کسانی که پیشنهاد می کنند
0

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
0

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب ابوالعلاء معری

انتشارات کتاب پارسه منتشر کرد:
برای «فلسفه اسلامی» نه می‌توان نقطه آغاز قطعی و مشخصی تعریف کرد و نه حدود و ثغور آن را به یقین شناخت. تاریخ فلسفه اسلامی را می‌توان تاریخ فیلسوفان مسلمان دانست و از این روایت، شناخت فیلسوفان مسلمان راهی است به شناخت آنچه فلسفه اسلامی خوانده می‌شود.
نویسنده این مجموعه از اندیشمندان معاصر دنیای عرب است. یوحنا قمیر در یک خانواده سرشناس لبنانی به دنیا آمد. خانواده او مسیحی بودند و او نیز مسیحی ماند و کشیشی عالی‌رتبه شد و لقب پدر روحانی گرفت. اما هیچ‌گاه تعصب دینی نداشت و با رویی باز با ادیان دیگر مواجه می‌شد؛ به طوری که خواننده این مجموعه نه تنها هیچ شاهد و قرینه‌ای از مسیحی بودن مولف پیدا نمی‌کند بلکه برعکس شواهد زیادی هم می‌تواند بیابد که در آن، نویسنده از بزرگی و عظمت اسلام و شخص پیامبر سخن گفته است. او را پل ارتباطی تفکر شرق و غرب می‌دانند. دغدغه‌های یوحنا قمیر بیشتر انسان شناختی است و برای همین عمده آثار خود را به معرفی بزرگانی اختصاص داده است که بیشتر به ساحات وجودی انسان توجه داشته‌اند.
او در این مجموعه 9 تن از متفکران مسلمان را – در کنار اخوان‌الصفا – انتخاب کرده، نوشته‌های آنها را خوانده و گزارشی کلی از زندگینامه و آثارشان ارائه کرده است. سپس به بازخوانی آموزه‌های فکری شان پرداخته و در آخر گزیده‌ای از متن اصلی نوشته های هر فیلسوف را هم آورده است.
مجلدات ده‌گانه این مجموعه – که اکنون دو جلد از آن ترجمه و منتشر شده – عبارتند از: کندی، فارابی، اخوان‌الصفا، ابن سینا، ابوالعلا معری، غزالی، ابن باجه، ابن طفیل، ابن رشد، ابن خلدون.
ابوالعلاء معری شاعر نامدار عرب در نیمه دوم قرن چهارم و نیمه اول قرن پنجم هجری است. او در کودکی به بیماری آبله مبتلا شد و در اثر آن بینایی‌اش را از دست داد و به نابینای معره شهرت یافت. درباره شخصیت او دیدگاه‌های متناقضی در میان است. برخی او را در زمره شکاکان و حیرت‌مندان معرفی کرده‌اند و برخی دیگر او را ملحد و زندیق خوانده‌اند که با ادیان آسمانی به مخالفت پرداخته و حتی کتاب الفصول و الغایات را به قصد معارضه با قرآن کریم نگاشته است. برخی او را متمایل به مسلک هندوها و براهمه یا بودایی می‌نامند که نبوت و پیامبری را انکار کرده و برخی نیز او را در شمار باطنیان دروزی به حساب آورده‌اند… معرفی اجمالی آثار و آرای ابوالعلاء از سوی یوحنا قمیر، ما را با روح ناآرام و جستجوگر وی آشنا و نشانه‌های تطور و تغییر اندیشه او را آشکار می‌کند.
این مجموعه با نظارت و مقدمه دکتر سیدعباس ذهبی تهیه شده است.
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی