

کلیات سعدی (قابدار)
انتشارات کتاب پاريه منتشر کرد:
منت خداي را عزوجل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزيد نعمت. هر نفسي که فرو ميرود ممد حيات است و چون برمي آيد مفرح ذات. پس در هر نفسي د و نعمت موجود است و بر هر نعتمي شکري واجب…
اين سرآغاز کتاب گلستان اثر سعدي شيرازي است که آن را زيباترين کتاب نثر تاريخ ادبيات ايران ميدانند. به قول محمدعلي فروغي که مقدمهاش بر کليات سعدي در آغاز اين کتاب نيز خوش نشسته است، “ارجمندترين کتاب زبان فارسي شاهنامه فردوسي است و زيباترين کتاب نثر گلستان سعدي و اين هر دو کتاب به سبب همين که پسنديده خاص و عام شده، در دست و پاي مردم افتاده و گرفتار دستبرد نويسندگان و خوانندگان گرديده”
فروغي در اين باره مينويسد: “نخستين و شايد تنها قدم صحيحي که تاکنون در اين راه برداشته شده، آن است که استاد گرامي آقاي عبدالعظيم قريب گرکاني برداشتهاند که گلستاني به خط بسيار خوش – که ممکن است به قلم ميرعماد معروف باشد – به دست آوردهاند و نويسنده آن در سال 1021 در پايان کتاب اظهار کرده است که از روي نسخهاي که در سال 662 به دست مصنف نوشته شده استنساخ نموده است و آقاي قريب از روي آن نسخه به طبع گلستان اقدام کرده… وليکن پس از تامل در آن و مطابقه با نسخههاي کهنه ديگر، چنين به نظر ميرسد که آن نيز کاملا منطبق با نسخه اصل گلستان نيست…”
به اين ترتيب محمدعلي فروغي نسخههاي متعدد از آثار سعدي را گردآوري و مطابقت داده و شروع به کار ميکند و نسخه پيرايه و آراسته فعلي را تدوين و تصحيح ميکند. در اين کتاب ميتوانيد بوستان، گلستان، قصايد فارسي، مواعظ، مراثي، قصايد عربي، غزليات، رباعيات، مثنويات، مفرادات، ملحقات، رسايل نثر، مجالس پنجگانه و تقريرات ثلاثه سعدي را بيکم و کاست بخوانيد
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده













