

تاریخ خاورمیانه
انتشارات نیماژ منتشر کرد:
هدف از نسخهی بهروزشدهی فعلی واکاوی خطاهاست. دو فصل جدید در این ویرایش سیاستهای جدید آمریکا را در قبال عراق، مناقشهی بین اعراب و اسرائیل و جنبشهای جهادی نوظهور بررسی میکند. در اینجا مطرح شده است که منافع آمریکا بیشتر با کار با جنبشهای سیاسی موجود در کشورها تأمین میشود تا با تلاش برای تغییر رژیم از بیرون این کشورها. پیتر به این نکته رسیده بود که جوامع برای حلوفصل مناقشات باید علاوه بر صلح با دشمنانشان با خودشان نیز صلح کنند. او دو دهه پیش نوشته بود: «جهان عرب بهفوریت نیازمند دموکراسی بیشتر، مشارکت سیاسی گستردهتر و احترام بیشتر به حقوق بشر است.»
در مقیاس جهانی نیز، شکاف بیشتر از گذشته شده است. منطقهی خاورمیانه، از زمانی که منسفیلد این کتاب را به رشتهی تحریر درآورد تاکنون، بیشتر در خود فرو رفته، جای غیرقابلتحملتر، بدتر و مرموزتری شده است. فرهنگهای جهانوطنی به فرقههای کوچکتر تجزیه شدهاند. از نگاه بیشتر اعراب، وعدهی استقلال محقق نشده است.
- فلسطینیان بر این باورند که سرزمینشان به مسیری پر از دیوار و ایستگاههای ایستبازرسی تبدیل شده و مردم این منطقه را با چنان محدودیتی در تردد مواجه کرده که نمونهی آن در هیچجای جهان دیده نمیشود.
-این نکته را نمیتوان از ذهن دور داشت که یک ابرقدرت نمیتواند از منطقهای که انرژی دنیا را تأمین میکند خارج شود. اما چنانکه در دههی پیش مشاهده شد، ناوگان دریایی، بمبارانها و پایگاههای نظامی آمریکا بیش از آنکه حلال مشکلات باشند، مشکلسازند.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
شاید بپسندید














از این مترجم













