نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات مرکز منتشر کرده است:
انه اید در ادبیات کلاسیک رومی همان جایگاهی را دارد که ایلیاد و ادیسه در ادبیات کلاسیک یونان آن را می توان دنباله ای بر ایلیاد شمرد. ویرژیل انه اید را از آنجا آغاز می کند که هومر ایلیاد را با ویرانی و سوختن تروا به پایان می برد.
انه اید حماسه ملی رومیان است. انه اید بزرگ زادهی تروایی بود که تبار مادریش به خدایان میرسید و پس از تباهی تروا سفری پر ماجرا را بر پهنه دریاها آغاز کرد، به کارتاژ،و سپس به ایتالیا رفت، مردمان لاتین را به پیروزی رساند و فرمانروای مردمی شد که شایستگیهای ترواییان را با توانهای لاتینان در هم آمیخته بودند.
داستان انه داستانی مردمی بود و رومیان انه را نیای رومولوس، بنیاد گذار شهر رم، می شناختند ویرژیل از این داستان کهن حماسه ای پرشور ساخت که به روزگار امپراتوری پشتوانهای تاریخی و اسطورهای برای رومیان شد.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
انهاید به عبارتی دنبالۀ داستانهای اُدیسه و ایلیاد است و ویرژیل آن را سُروده است. حمله یونانیان به تروا در ایلیاد سروده شده است؛ در اُدیسه و انهاید نیز دنبالۀ داستان و پیآمدهای نبر تروا گنجانده شده است. انهاید داستان یک پناهنده در جنگ تروا به نام انهاید (فرزند ونوس یا همان آفرودیت و پهلوان تروایی آنخسیس) است که در تلاش برای تحقق سرنوشت خود است. قصد او رسیدن به ایتالیا است، جایی که نوادگانش رومولوس و رموس در نهایت شهر رُم را تأسیس میکنند.
ویرژیل انهاید را از آنجا آغاز میکند که هومر ایلیاد را با ویرانی و سوختن تروا به پایان میبرد. شش کتاب اول انهاید سفر انه از تروا به رُم را شرح میدهد. بر اساس نظر مفسران باستان ویرژیل انهاید را بر اساس شعر هومر به دو بخش تقسیم کرده است. شش کتاب اول به عنوان الگوی اُدیسه در نظر گرفته میشود و شش کتاب آخر به ایلیاد مرتبط هستند.
پس از نابودی تروا، شاهزادۀ تروا، انه گروه کوچکی از بازماندگان را در جستجوی خانۀ جدیدی به ایتالیا میبرد. متأسفانه همانطور که در مسیر پیش میروند، الهه یونو آنها را میبیند. یونو از تروجانها کینه دارد و از آنها متنفر است چون میداند آنها قرار است رُم را بنیان نهند که در نهایت باعث نابودی کارتاژ، شهر مورد علاقۀ او میشود. یونو با توطئه و همدستی خدای بادها طوفانی به راه میاندازد و تروجانها مجبور میشوند به ساحل کارتاژ پناه ببرند.
خوشبختانه انه آنجا کسانی را میشناسد. در واقع مادر او، ونوس، ایزدبانوی عشق و زیبایی است. ونوس او را با دیدون ملکۀ زیبای کارتاژ که به تازگی بیوه شده آشنا میکند و دیدون دیوانهوار عاشق انه میشود. آن شب در ضیافتی که به افتخار انه برگزار شده، او به دیدون داستان چگونگی سقوط تروا و داستان فرار خودش را تعریف میکند و میگوید که همسرش در جنگ جان باخته است.
انه و تروجانها در نهایت زمستان را در کارتاژ میگذرانند و او و دیدون تصمیم میگیرند ازدواج کنند. سپس ژوپیتر نگران میشود که شاید انه بهخاطر این عشق سرنوشت خود برای تأسیس یک شهر جدید را رها کند. او ایزد مرکوری را پایین میفرستد تا از انه بخواهد که به سفرش ادامه دهد.
«223. با اینهمه ژوپیتر که بیهواداری از کسی، باریک، سرنوشت را مینگرد، خیره، چشم بر پارهای بس خُرد از زمین دوخته است که کشتی شکستگان میکوشند بر آن توش و توانی نو بیابند.
۲۲۹. پس ونوس دیدگانش را که از اشک میدرخشند، به سوی او برمیآورد. کوبهای نو که انه نواخته میآید، و او را همچنان از ایتالیا به دور میبرد، او را از سرنوشتی درخشان که به یورش نوید داده شده است، در گمان میافکند.
254. ژوپیتر به آن لبخند ویژه که آسمان را روشن و آرام میدارد، دل او را استوار میگرداند؛ و نما و چشماندازی شکوهمند را از آن گروه مردان بینوا که خیزابههایشان درهم کوفتهاند، پدید خواهد آمد، و تا به اگوست، آن خداوندگار گیتی درخواهد گسترد، بدو مینماید؛ و بر وی آشکار میسازد. بدین سان، در آن هنگام که انه بر کرانه به بیهودگی میکوشید که چشم فروبندد و بیارامد، فرمانروای برین خدایان از فراز المپ، میدید که تلاش دشوار انه به سرانجام میرسد؛ و بر میدهد؛ نیز سرنوشت بشکوه پسینیانش را میدید.»
اگر به اشعار و داستانهای حماسی علاقه دارید خواندن کتاب انهاید را از دست ندهید.
پوبلیوس ویرژیلیوس مارو معروف به ویرژیل در هفتادمین سال پیش از میلاد در آند که امروز پیتول خوانده میشود به دنیا آمد و در 21 سپتامبر 19 سال پیش از میلاد از دنیا رفت. او حماسهسرای بزرگ لاتین و بزرگترین شاعر جمهوری روم بود و سه تا از مشهورترین شعرهای ادبیات لاتین را سروده است. آثار ویرژیل تأثیر گسترده و عمیقی بر ادبیات و به ویژه بر کمدی الهی دانته گذاشته است که در آن ویرژیل به عنوان راهنمای نویسنده در جهنم و دوزخ ظاهر میشود.
خانوادۀ ویرژیل از خانوادههای میانین بودند و با اینکه دارایی چندانی نداشتند اما توانستند هزینۀ تحصیل او را تقبل کنند. او دوازده تا پانزده سالگیاش را در کرمون به آموختن گذراند. سپس به میلان و پس از آن به رُم رفت. در رُم به ویژه از دانش سِیرون که اندیشمندی اپیکوری بود بسیار بهره برد. در سال 43 یا 44 پس از میلاد به زادگاه خودش بازگشت و در انجمنی از فرهیختگان و هنرمندان درخشید.
در همین دوران بود که او «بوکولیکا» را سرود. بوکولیکا سرودهای است در ده پاره کوتاه که ویرژیل آن را به شیوۀ سخنوران اسکندرانی، به ویژه تئوکریت سروده است. بوکولیکا نخستین اثر بزرگ ویرژیل شمرده میشود. او «ژئورژیها» را به تشویق مِسِن، یاور و رایزن بزرگ سزار اگوست سرود که شاهکاری در ادب لاتین به شمار میرود. این سروده که نام آن در زبان یونانی به معنی «کار بر زمین» است، در چهار بخش سروده شده است. ویرژيل در این اثر پیوند آدمی را با طبیعت، به شیوایی سروده و ستوده است.
ویرژیل از 29 پس از میلاد تصمیم گرفت آنچه در سر داشت بنویسد. بنابراین شروع به سرودن انهاید، نامۀ پهلوانی و حماسۀ بزرگ رومیان کرد؛ و در آن به زبانی پرسوز و شور، مهر به میهن را ستود. سرودن انهاید سالها طول کشید و ویرژیل پیش از سرودن انهاید، آن را در داستانی کوتاه نیز نوشت. سرانجام ویرژیل برای دیدن از یونان و خاور به سفر رفت و مدتی در آتن ماند. در نهایت زمانی که قصد داشت برای ویرایش انهاید به ایتالیا برگردد بیمار شد و از دنیا رفت.
کتاب انهاید از سایت گودریدز امتیاز 3.9 از 5 و از سایت آمازون امتیاز 4.7 از 5 را به دست آورده است.
برندۀ جایزۀ نهمین دورۀ کتاب سال 1369 در حوزۀ ادبیات
تی.اس الیوت انه اید را کلاسیکترین کتاب اروپا نامید.
سفر انه به عالم اموات در کتاب ششم یکی از معروفترین قسمتهای انهاید است.
نشر مرکز کتاب انه اید اثر ویرژیل را با ترجمۀ میرجلالالدین کزازی منتشر کرده است.
آئنیاس یا همان انه، دشمن قدرتمند آشیل در ایلیاد، با فرار از میان خاکسترهای تروا، سفری باورنکردنی را برای تحقق سرنوشت خود به عنوان بنیانگذار رم آغاز میکند. این سفر او را از میان دریاهای طوفانی درگیر یک رابطۀ عاشقانۀ غمانگیز میکند و حتی او را به دنیای مردگان میکشاند و انه تمام این سفر به خاطر ایزدبانو یونو که به دنبال انتقام گرفتن است، عذاب میکشد. در نهایت او به سرزمین موعود میرسد، جایی که پس از نبردهای خونین و با امیدهای فراوان، تبدیل به رُم خواهد شد. انهاید پرترهای پرماجرا از مردی است که بین عشق، وظیفه و سرنوشت گیر کرده است و شور و هیجان و شجاعت را دوباره به رخ زمانۀ ما میکشد.
اگر سرعت مطالعهتان 250 کلمه در دقیقه باشد حدوداً 5 ساعت و 8 دقیقه طول میکشد تا کتاب انهاید را بهطور کامل مطالعه نمایید.
- ایلیاد اثر هومر، یک دیوان شعر حماسی و کهن از یونان باستان است. این دیوان که در قرن 8 قبل از میلاد سروده شده است به همراه جلد بعدیاش، اُدیسه، قدیمیترین آثار ادبیات غرب شمرده میشوند. ایلیاد داستان جنگ تروا بهخاطر دزدیده شدن دختر زیباروی پادشاه به دست پاریس است.
- اُدیسه دومین دیوان اشعار حماسی هومر است اما شیوۀ نقل آن با ایلیاد تفاوت دارد. اُدیسه ادامۀ سرگذشت بازگشت یکی از سران جنگ تروآ فرمانروای ایتاکا است. اُدیسه و ایلیاد تأثیرگذارترین آثار ادبیات مغربزمین به شمار میروند.
- تلماک اثر فرانسوا فنلون نویسندۀ برجستۀ فرانسوی است و در واقع شرح ماجرای تلماک فرزند اولیسیس است که به دنبال پدرش میگردد. این کتاب در حقیقت تکملهای بر اثر ادیسۀ هومر است
نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.
سرگذشت انه بازمانده جنگ تروا در این کتاب روایت میشه
این اثر یکی از بهترین آثار ادبیات کلاسیک محسوب میشه که در کنار ایلیاد و ادیسه و با ترجمه دکتر کزازی شما رو به عمق ادبیات حماسی میبره
خواندن هر اثری با زبان و ترجمه استاد میر جلال الدین کزازی رنگ و بوی دیگری دارد