

المپیادهای ریاضی ایران و نتایج جهانی از آغاز تا 1400
انتشارات شباهنگ منتشر کرد:
مسابقات المپياد جهانی ریاضی در سال 1959 ميلادی به ابتکار کشور رومانی و با شرکت کشورهای بلوک شرق سابق يعنی رومانی، مجارستان، چکسلواکی، لهستان، اتحاد جماهير شوروی، آلمان شرقی و بلغارستان آغاز شد. اين برنامه تا سال 1962 بههمين روش ادامه يافت تا اينکه در سال 1963 يوگسلاوی، در سال 1964 مغولستان و در سالهای بعد بهتدريج ديگر کشورها به المپياد پيوستند. از آن تاريخ اين مسابقات هر ساله غير از سال 1980 برگزار شدهاند.
اولين حضور تيم ايران در صحنهی المپياد رياضی جهانی، در بيستوهشتمين المپياد بود که در سال 1366 (1987 ميلادی) در کوبا برگزار شده بود. در سال 1365 کارشناسان گروه رياضی وزارت آموزش و پرورش با شرکت در سیوهشتمين کنفرانس جهانی آموزش رياضی، مقدمات دعوت جمهوری اسلامی ايران را براي شرکت در اين المپياد فراهم ساخته بودند .خوشبختانه تيم کشورمان در اين المپياد به نتيجة نسبتاً قابل توجهی دست يافت و همين انگيزهای شد تا فعاليت برای برگزاری مسابقههای سالهای بعد با تحولات عميقتری همراه باشد.
همزمان با شرکت تيمهای دانشآموزی کشورمان در المپيادهای رياضی زمینهی مناسب براي شرکت در المپيادهای علمی جهانی فراهم شد و موفقيتهای همه سالهی اين تيمها در مسابقات جهانی باعث افتخار دانشدوستان بوده است.
رتبه ايران در سالهای اول اغلب يک رقمی بوده است، حتی يک بار نيز به رتبهی نخست دست یافتیم. ولی متأسفانه در سالهای اخير رتبه ما افت زيادی کرده است و در آخرين المپياد جهانی رياضی بدترين رتبهمان را در تاريخ کسب کردهايم.
يکی از هدفهاي ما از انتشار اين کتابها ضبط تاریخچه شرکت در اين مسابقات است تا هرگونه بررسی تحليلی از آنها عملی باشد. و اين بهخاطر عدم دسترسی آسان به منابع موثق کار دشواری بوده است. از اهميت تاريخی قسمت اول اين کتاب همان بس که سؤالهای طرحشده، حاصل تلاشهای بسيارِ (بعضی وقتها چندين شبانهروزی) طراحان اعضاي کميته المپياد است که طی چهار دهه با شوق و پشتکار فراوان انجام دادهاند.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
شاید بپسندید













