

خلاصه الاشعار فی الرباعیات
انتشارات هرمس منتشر کرد:
ابوالمجد محمد بن مسعود بن مظفّر تبریزی از فضلای نیمه نخست قرن هشتم است که در حدیث و تاریخ و ادب و ریاضی نزد استادان برجسته تبریز، که در آن عصر مهم ترین مرکز فرهنگی ایران و محل آمد و شد دانشمندان نامدار بود، درس خواند. رساله های مجموعه سفینه تبریز، که به همت او گردآوری و کتابت شده گویای آگاهی او از علوم گوناگون است.
خلاصة الأشعار فی الرباعیات از زمره رباعی نامه های موضوعی است که ابوالمجد تبریزی آن را در پنجاه باب و مشتمل بر پانصد رباعی، در نیمه نخست قرن هشتم هجری تألیف و تدوین کرده است. نقل رباعیات بزرگان معاصر ابوالمجد در آذربایجان و ارّان، مانند امین الدین حاجی بله و جلال الدين عتیقی در کنار درج رباعیات کسانی مانند اثیرالدین ابهری و خواجه نصیرالدین طوسی گویای گرایش های محیط ادبی و عرفانی تبریز در آن عصر است.
*
و از انواع کلام منظوم رغبت بیشتر مردمان از عام و خاص و وضیع و شریف به قسم رباعی می باشد؛ چه اختلاف اوزان او نزد طبع سلیم بسیار ظاهر نمی شود و اگر چنانکه کسی عروض بحث نکرده باشد متصوّر او آن بود که رباعی را یک وزن بیش نیست و نیز هر معنی غریب و بدیع که در غزلی باشد در رباعی نیک آن معنی می توان گفتن.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
شاید بپسندید













