چالش اقتصاد اتریشی

(0)

2,300,000ریال

2,070,000 ریال

دفعات مشاهده کتاب
214

علاقه مندان به این کتاب
4

می‌خواهند کتاب را بخوانند
0

کسانی که پیشنهاد می کنند
0

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
0

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب چالش اقتصاد اتریشی

انتشارات آماره منتشر کرد:
مکتب اتریش جذابیت های زیادی دارد؛ کسانی که دنبال یک راه حل جدید و البته نامرسوم اقتصادی هستند، به سادگی می توانند جذب دولت ستیزی آن شوند، چندان که حتی شاید به آنارشیسم هم گرایش پیدا کنند. کسانی که می خواهند درک عمیق‌تری از اقتصاد داشته باشند و از مغفول ماندن مفاهیم اقتصادی در جریان اصلی علم اقتصاد به ستوه آمده باشند هم می توانند توشه خوبی از این مکتب بردارند. اینها به خودی خود نه خوب است و نه بد. جریان اصلی علم اقتصاد، آنقدر از مفهوم تهی شده که به شاخه ی فرتوتی از علم ریاضی و آمار تبدیل شده است. دانشکده های اقتصاد در صورت جهد بلیغ می توانند دانشجویان اقتصاد خود را ذیل دانشجویان مهندسی بیاورند. طبیعی است که در این شرایط شرایطی مشابه شهر کورها که افراد یک چشم در آن پادشاه است مکاتب بدیل، نظیر مکتب تاریخی/نهادی، اقتصاد رفتاری، مکتب پساکینزی و مکتب اتریشی ارج و قرب پیدا کنند.

در بخش اول نخست به دوگانگی های کاذبی که در ادبیات اتریشی وجود دارد می‌پردازیم: دوگانه دولت کوچک/ دولت بزرگ، دوگانه دولت/ بازار و دوگانه نظم خودجوش/ نظم مصنوع. در این فصل با موشکافی برخی مواضع فردریش فون هایک و با اتکا به آراء جان مینارد کینز، کارل پولانی و میشل فوکو خواهیم دید که چرا روند تاریخ، برخی از نظریات اتریشی را تایید نمی کند. نه حد مداخله دولت در اقتصاد یک موضوع کمّی و از پیش تعیین شده است، و نه در هر امری انتخاب محدود به دولت یا بازار است؛ این مسئله از آنجایی اهمیت دوچندان پیدا می کند که وقتی بازار در برابر سنت ها قرار می گیرد مشکلات موجود در میان حامیان بازار خودانگیخته دوچندان می شود. همچنین، اتکا به اینکه تنها نظم­های خودجوش صلاحیت مانایی دارند، نوعی ساده انگاری درباره رابطه نظم مصنوع و نهاد قدرت به وجود می آورد. در این زمینه مسئله انحصار را به عنوان یکی از خروجی های بازار مورد بررسی قرار می دهیم و به نقد مواضع میزس و روتبارد در این خصوص خواهیم پرداخت. به همین دلایل، ضمن اینکه در برخی موارد ایده اتریشی ها علی الخصوص هایک صحیح به نظر می رسد، باید تفکیک های دوگانه مذکور را کنار گذاشت. برای تکمیل مبحث دوگانه کاذب نظم خودجوش و نظم مصنوع، نگاهی به ماهیت پول خواهیم داشت. در شرایطی که مدعای اتریشی ها این است که پول در کاملاً در فضای بازار شکل گرفته، خواهیم دید که این فرض یک فرض بسیار ساده انگارانه است و پاسخگوی تئوری حاکمیتی پول نیست. همچنین تفاوت ها و تشابهاتی که بین نگرش اتریشی و نگرش دگراندیش پولی وجود دارد مانند درون زایی و خنثی بودن پول مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در بخش دوم، به نظریه سرمایه (نه مفهوم سرمایه داری) وارد می شویم و با بررسی پیشینه نظریه سرمایه، از ابتدا تا مارکس، مارکس، و از آغاز شکل­گیری نظریه سرمایه اتریشی تا هایک، و هایک؛ اهمیت این بحث را، خصوصاً در ایجاد رکودهای بزرگی که گریبان اقتصاد را می گیرند، بررسی می کنیم. نکته ای که در این فصل وجود دارد این است که نظریه بوم باورک و نقد آن توسط بوخارین نیز ذکر شده و همین سبک در بررسی آراء مارکس و نقد شومپیتر به آن رعایت شده است. در اینجا موضوع جدیدی همانند استثمار کارگران مطرح خواهیم کرد. در انتهای این فصل یکی از کم‌بازدیدترین جنبه های مکتب اتریش را تحت عنوان بررسی نموداری اقتصاد کلان اتریشی واکاوی خواهیم کرد تا توضیحی بر آنچه پیش­تر از نظریه سرمایه اتریشی گفته شد باشد.

پس از بررسی نظریه سرمایه اتریشی، رویکرد انتقادی خود را در خصوص عوامل غیرپولی بروز ادوار تجاری مطرح کرده و در دو دسته ی عوامل درون زا و تفکیک خلق پول درون زا و برون زا ذکر خواهیم کرد. با این توضیح خواهیم دید که مقصود از استثمار در چارچوب اتریشی دقیقاً چه چیزی «می تواند» باشد.
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی