نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات آماره منتشر کرد:
صحنه انرژی جهانی در سالهای اخیر دچار حجم زیادی از آشفتگیها شده است. بحران مالی، بهار عربی، نفوذ غیرمتعارف نفت و گاز و فاجعه فوکوشیما. به نظر میرسد تنها نقطه با ثبات، مذاکرات در خصوص آبوهوا بوده که حتی آن نیز به طرز غمانگیزی دچار اهمال شده است، به طوری که آنچه باید تاکنون انجام شده بود را به سال ۲۰۲۰ موکول کرد و در این سال نیز کرونا ویروس مانع تحقق این مهم شد.
هنوز مباحث بنیادین بسیاری باقی مانده است. در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر جهان باید به یک چالش سهگانه بپردازد: چگونه دستیابی به انرژی پایدار را برای تمام کسانی که به آن نیاز دارند تضمین کند؟ چطور بدون تخریب جدی آبوهوا این کار را انجام دهد؟ و چطور مطمئن باشد که سیاستهای انرژی منجر به رکود نشده و رونق ایجاد میکند؟
تلاش برای تحلیل این سه چالش معمولاً منجر به رفتار مستقل آنان و حتی تضادهای چندگانه شده است، همچنین به طور معمول گفته میشود که باید میان رشد اقتصادی و مبارزه با تغییرات آبوهوایی یکی را انتخاب نمود یا اینکه آزادسازی بازارهای برق و گاز اروپا ممکن است تأمین عرضه یا امنیت محیطزیست را به خطر بیندازد.
کتاب بحران انرژی جدید پیشنهادهایی برای گزینههای جانشین دارد. فراتر از مشاهداتی نظیر منابع نامطمئن، سر به فلک کشیدن انتشار آلایندههایCO۲و افزایش قیمتها، هر فصل از کتاب، دلایل وقایع را بررسی کرده و پیشنهادهایی برای بهبود آنان ارائه داده است، نتایج مطالعات نشان داد که علل وقایع تا حد زیادی مشابه هستند، از این رو پیشنهادات نیز بسیار به هم نزدیک هستند.
ما با سه بحران متمایز مواجه نیستیم، بلکه یک بحران انرژی منحصر به فرد است که تا حدی به واسطه عطش برای انرژی به وجود آمده است. این مسئله نه تنها به واسطه کشورهای نوظهور بلکه توسط افزایش نااطمینانیهایی ناشی از دولتگرایی و ناکارآمدی افکار عمومی که سرمایهگذاریها را به مخاطره میاندازند، ایجاد شده است. اگر تفاوتها آشکار شوند، دلیل اصلی آنان تاریخ، جغرافیا و زمینشناسی است.
بنابراین درک بهتر شرایط فقط با تحلیل مشکلات حاصل نمیشود بلکه لازم است هر کشور یا هر گروهی از کشورها با توجه به تفاوتهایشان برای یک مشکل واحد بررسی شوند. این موضوع کاری است که در پژوهش انجام شده و این همان عاملی است که آن را برای درک و غلبه بر تضادی که جهان امروز با آن مواجه است، ضروری میکند. این تناقض از یک تضاد ترکیبی ایجاد میشود: ملیگرایی جهانی.
جهانی شدن هرگز رویداد با اهمیتی برای رشد بهتر یا توسعه بدتر بحرانها نبوده است. همچنین با توجه به مبادله انرژی در سراسر جهان و فرامرزی بودن خانههای سبز هرگز مسئلهای ضروری به شمار نمیرود. جهانی شدن به صورت جهانی پذیرفته شده و کشورها یکی پس از دیگری در حال فرار رو به جلو نرم از ملیگرایی هستند.
به طور حتم سیاستمداران انرژی را یک چالش بزرگ میخوانند، اما آیا آنها به نظر یکدیگر توجه میکنند؟ آیا برای درک مشکلات و چالشهای خاصی که باید با آنان مواجه شوند تلاش میکنند؟ میتوان مشکوک شد که آنها تنها به نظر خویش اهمیت میدهند.
این کتاب و به طور مشخص بخشهای مربوط به تحلیلهای جغرافیای، در این زمینه روشنگری مینماید. امید است این کتاب توسط تمام کسانی که در حوزههای انرژی و محیطزیست مسئولیت دارند مطالعه شود.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.