هیچکس حق ندارد به بدن فرد دیگری حمله کند، این کار تجاوز به حریم شخصی به حساب میآید. سوءاستفادهٔ هیجانی تحت عنوان «قاتل روح» شناخته میشود. انتقاد مداوم، اسامی توهینآمیز، تحقیر، انتظارات غیرمنطقی و سایر شیوههای سوءاستفادهٔ هیجانی ممکن است به اندازهٔ حملات جسمی و جنسی به فرد آسیب زده و شرم را به او القا کنند.
من واقعاً طرز نوشتن این نویسنده و توضیحاتش توی کتاب تقصیر تو نبود رو دوست داشتم. نحوهٔ بیانش از سوءاستفاده و شرم ناشی از اون واقعاً تأثیرگذار بود. مطمئنم هر کسی که این مشکل رو داشته باشه میتونه با توصیهها و راهکاری نویسنده با خودش مهربونتر و ملایمتر برخورد کنه. من خوندنش رو به همهٔ کسانی که توی دوران کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفتن توصیه میکنم.
بعد از خوندن کتاب متوجه شدم من سالهاست بدون اینکه متوجه باشم توی شرم زندگی میکنم. من همیشه میدونستم پدر ومادرم باهام بدرفتاری کردن اما فکر نمیکردم انقدر روم تأثیرگذار بوده باشه. اولینباری که این کتاب رو خوندم خاطرات به ذهنم هجوم آوردن و فهمیدم چقدر راحت میتونم زندگیم رو تغییر بدم و دستبهکار هم شدم.
رواندرمانگرم خوندن این کتاب رو توصیه کرد و من هنوز خوندن کتاب رو تموم نکردم اما تا همینجا که خوندم بینش و اطلاعات خوبی در مورد سرزنش نکردن خودم و عواقب خودسرزنشی به دست آوردم. قطعاً خوندنش رو به همه توصیه میکنم.