

جریانهای پنهان خانوادگی
انتشارات بیدگل منتشر کرد:
افسانه نجمآبادی، مدت کوتاهی پس از درگذشت پدرش، درمییابد که او در خفا برای بار دوم تشکیل خانواده داده و خودش هم خواهری دارد که از وجودش بیخبر بوده است. این اتفاق تبدیل به ایدۀ اصلی کتاب حاضر شده است.
| او در جریانهای پنهان خانوادگی، از رهگذر روایت بیپردۀ ماجرای خانوادهاش، از پیچیدگیهای چندهمسری میگوید تا بدین طریق به بررسی دگرگونیهای عمیق و بنیادین در مضامینی مانند عشق، ازدواج و زندگی خانوادگی در ایران اواسط قرن بیستم بپردازد.
| نجمآبادی نشان میدهد که چگونه ایدۀ «ازدواج از سر عشق» و «تکهمسری» در میان طبقۀ متوسط نوظهورِ شهری در تهران ایدۀ غالب شد. او با بررسی رمانهای عاشقانه، روزنامهها، نمایشنامهها و سایر آثار ادبی و همچنین تاریخنگاری اشیایی مانند لباس عروسی، نامههای عاشقانه و عکسهای خانوادگی و همچنین دگرگونی معماری شهر تهران نشان میدهد که چگونه «تشکیل خانواده با محوریت زنوشوهر» بدل به انگارۀ ازدواج ایدئال میشود. در نتیجه خانوادههای زَناشوهری جای خانوادههای چندنسلی پیشین را میگیرد و طی یک نسل چندهمسری، که رویهای است علنی و مقبول، بدل به تابو میشود و همین است که مردانی همچون پدرش را وامیدارد ازدواج دومشان را از دیگران مخفی نگه دارند.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
معرفی کتاب جریانهای پنهان خانوادگی اثر افسانه نجمآبادی
امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
معرفی کتابِ جریانهای پنهان خانوادگی:
واکنشهای جهانی به کتابِ جریانهای پنهان خانوادگی:
«کمتر محققی را پیدا میکنید که با ظرافت خانم افسانه نجمآبادی، امر شخصی را به مسئلهای نظری ارتقا دهد. او ادعای اینکه پدرش خانوادهٔ دوم و مخفیای داشت را به سفری تحقیقاتی تبدیل کرده است و تغییرات خانوادگی و اجتماعی را از همین فضا به تصویر کشیده است. داستانهای او تنها داستان نیستند، چون نجمآبادی آنها را از دل تاریخ استخراج کرده است و به تاریخسازی میپردازد.» - سواد جوزف، سردبیر دایرهالمعارف زنان و فرهنگهای اسلامی
«کتابِ جریانهای پنهان خانوادگی، بسیار آموزنده و سرگرمکننده است. خواندن آن را به همهٔ حرفهای و کتابخوانها توصیه میکنم.» - جی.اِم. فار، چویس
در کتابِ جریانهای پنهان خانوادگی چه میخوانیم؟
اگر از خواندن کتابِ جریانهای پنهان خانوادگی لذت بردید، از مطالعۀ کتابهای زیر نیز لذت خواهید برد:
• کتاب چرا شد محو از یاد تو نامم چندین مقالهٔ تأثیرگذار و مهم از افسانه نجمآبادی است که در مجلهها و نشریات مختلف بهصورت پراکنده منتشر شده است. او در این مقالات بر دو موضوع تمرکز کرده است؛ یکی بازخوانی تاریخ ایران و دیگری اثرگذاری زنان فعال بر تاریخ و همچنین از زنان در حکایات و داستانهای ایرانی میگوید.
دربارۀ افسانه نجمآبادی: نویسنده و پژوهشگر











شاید بپسندید














از این نویسنده













