معرفی کتاب راز بانو کریستی اثر مری بندیکت
امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
راز بانو کریستی از سایت گودریدز امتیاز 3.7 از 5 را دریافت کرده است.
امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
راز بانو کریستی از سایت آمازون امتیاز 4.2 از 5 را دریافت کرده است.
معرفی رمان راز بانو کریستی:
راز بانو کریستی رمانی تاریخی، معمایی و بیوگرافی اثر هدر بندیکت تِرل رماننویس آمریکایی است که برخی رمانهایش را با نام مستعار مری بندیکت منتشر میکند. این رمان در سال 2020 منتشر و پس از انتشار پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز و یواِساِی تودی و بهترین کتاب آمازون در سال 2021 شد. بندیکت در این رمان به بازسازی یکی از حیرت انگیزترین رویدادهای تاریخ ادبیات یعنی ناپدیدشدن مرموز 11 روزهٔ نویسندهٔ مشهور رمانهای جنایی آگاتا کریستی در سال 1926 پرداخته است. او در این کتاب ازدواج آگاتا کریستی و آرچیبالد کریستی را از دریچهٔ ناپدیدشدن موقت و مرموز او بررسی میکند.
واکنشهای جهانی به رمان راز بانو کریستی:
«یک داستان خیرهکننده با پایانی مبتکرانه و احتمالاً بندیکت در این کتاب معقولترین توضیح را در مورد ناپدیدشدن 11 روزهٔ آگاتا کریستی در سال 1926 ارائه کرده است.» - واشنگتن پست
«کتاب راز بانو کریستی یک رمان پلیسی نیست بلکه یکجورهایی توضیحی برای راز زندگی آگاتا کریستی است. همانطور که اولین و شناختهشدهترین کارآگاه کریستی، هرکول پوآرو، ممکن است بگوید: صبر کنید و آنوقت همهچیز آشکار خواهد شد.» - لس آنجلس تایمز
«مری بندیکت حس تعلیق را در هیچکجای کتابش از خواننده نمیگیرد. کدام راوی قابل اعتماد است؟ شرور واقعی کیست؟ این کتاب یک پرترهٔ جالب و جذاب از ازدواجی است که بهشدت خراب شده است.» - کایرکاس ریویوز
«فرض هوشمندانه در اینجا این است که کریستی عمداً ناپدید شد تا آرچی را در دامی بیندازد، خیانتهایش را آشکار کند و او را وادار به جبران کند... این کتاب بسیار سرگرمکننده است.» - پابلیشرز ویکلی
«دوستداران داستانهای معمایی، بهویژه طرفداران آثار کریستی، و همچنین کسانی که از وقایع تاریخی جذاب لذت میبرند، عاشق این کتاب خواهند شد. این کتاب یک پاسخ تخیلی اما جذاب به یک معمای تاریخی واقعی است.» - لایبرآری ژورنال
چرا باید رمان راز بانو کریستی را بخوانیم؟
رمانهای آگاتا کریستی درخشانترین رمانهای جنایی و پلیسی هستند و حتی تا امروز نیز از محبوبیت آنها کاسته نشده است. دلیل آن هم فقط داستانسرایی هوشمندانه و استادانهٔ آگاتا کریستی است که هیچکس تاکنون نتوانسته با آن رقابت کند. اما آگاتا کریستی خود نیز رازی دارد و شاید این تاریخ ناگفتهاش، بزرگترین معمای تاریخ باشد.
دربارهٔ آگاتا کریستی:
آگاتا مری کلاریسا کریستی در 1890 به دنیا آمد و در 1976 درگذشت. او نویسندهٔ انگلیسی بود که بهخاطر نوشتن 66 رمان پلیسی و 14 مجموعه داستان کوتاه و به ویژه آنهایی که حول کارآگاههای تخیلی هرکول پوآرو و خانم مارپل میچرخند به شهرت رسید. او همچنین طولانیترین نمایشنامهٔ جهان را نوشت که از سال 1952 در وستاِندِ لندن اجرا میشود. کریستی نویسندهای در دوران «عصر طلایی داستانهای پلیسی» بود و همه به او «ملکهٔ جنایی» یا «ملکهٔ رازها» میگفتند. رکوردهای جهانی گینس کریستی را پرفروشترین نویسندهٔ داستانی تمام دوران خواند و بیش از دو بیلیون نسخه از رمانهایش تاکنون در سراسر دنیا به فروش رفته است. بر اساس فهرست ترجمهٔ یونسکو او همچنان پرترجمهترین نویسندهٔ تاریخ است و رمان «ده بچه زنگی» از این نویسنده که با نام «و سپس هیچکس نماند» نیز ترجمه شده، با فروش بیش از 100 میلیون نسخه همچنان پرفروشترین رمان جنایی دنیا است. کریستی در سال 1955 جایزهٔ اسرارآمیزترین نویسندگان آمریکا را از آنِ خود کرد و برندهٔ جوایز بسیاری نیز شد. تاکنون بیش از 30 فیلم بلند بر اساس آثار او ساخته شده است.
ازدواج ناخوشایند آگاتا کریستی:
آنچه ما از زندگی مشترک آگاتا و آرچی میدانیم این است که آنها در سال 1912 در یک مهمانی رقص با هم آشنا شدند، یعنی درست زمانی که هر دو در اوایل دههٔ 20 زندگی خود بودند. عشقی عمیق خیلی سریع بین آنها شکل گرفت اما جنگ جهانی اول در سال 1914 آن دو را بهطور موقت از هم جدا کرد. آرچی برای جنگ به فرانسه رفت و آگاتا بهعنوان یک پرستار داوطلب در زادگاهش تورکی در انگلستان مشغول به کار شد. این زوج در شب کریسمس سال 1914 درحالیکه آرچی به مرخصی آمده بود با هم ازدواج کردند. آگاتا در همین دوره شروع به نوشتن داستانهای جنایی خود کرد و اولین رمانش با نام «خیانتی مرموز در استایلز» در سال 1916 منتشر شد. آرچی در سال 1918 پس از کسب موقعیتی در لندن توانست نزد همسرش بازگردد. در سال 1919 این زوج صاحب فرزندی به نام روزالیند شدند و آگاتا کریستی در سال 1922 دومین رمان خود را منتشر کرد و همسرش را برای سفرهای مختلف کاری به آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزلند و هاوایی همراهی میکرد. چهار سال بعد آگاتا کریستی بهطور مرموزی ناپدید شد که بهنظر میرسد احتمالاً به رابطهٔ آرچی با زن دیگری به نام نانسی نیل مرتبط است و داستانِ کتاب راز بانو کریستی نیز همین است. آگاتا 11 روز بعد در هتلی در شهر تفریحی هاروگیت پیدا شد و ظاهراً حافظهاش را از دست داده بود. آگاتا و آرچی در سال 1928 از هم جدا شدند.
در کتاب راز بانو کریستی چه میخوانیم؟
در دسامبر 1962، آگاتا کریستی ناپدید شد. بازرسها ماشین خالی او را در لبهٔ یک برکهٔ عمیق و تاریک پیدا کردند و تنها سرنخهایشان رد لاستیک یک ماشین در آن نزدیکی بود و یک کت خز که در ماشین مانده بود درحالیکه آگاتا کریستی در یک شب سرد ناپدید شده بود. شوهرش که کهنهسربازِ جنگ جهانی اول بود و همچنین دخترش هیچ اطلاعی نداشتند که او ممکن است کجا باشد و کل کشور انگلستان برای یافتن این نویسندهٔ مشهور شکار بیسابقهای را آغاز میکند. یازده روز بعد، ناگهان سروکلهٔ آگاتا کریستی پیدا میشود. او همانطور که بهطرز مرموزی ناپدید شده بود، دوباره پیدا شد و مدعی کرد که دچار فراموشی شده و هیچ توضیحی برای غیبتش نداد. نظریههای مختلفی در مورد جزئیات دقیق و چگونگی و چرایی ناپدیدشدن این نویسندهٔ مشهور ارائه شد اما هیچ کدام از این روایتها تاکنون تأیید یا تکذیت نشده است و معمای آن یازده روز هنوز نیز پابرجاست و حالا مری بندیکت با کاوش در داستانهای تاریخی و سایههای گذشته، شما را به دنیای آگاتا کریستی میکشاند و با نظریهٔ تخیلی اما جذابِ خود به شما نشان میدهد چرا چنین زن درخشانی یازده روز ناپدید شد. او به شما نشان میدهد که چه چیز واقعی است و شوهر خیانتکارِ او چه نقشی در این ناپدیدشدن ایفا کرده است.
اگر از خواندن کتاب راز بانو کریستی لذت بردید، از مطالعۀ کتابهای زیر نیز لذت خواهید برد:
•
کتاب بانو اینشتین اثر دیگری از مری بندیکت رماننویس و وکیل آمریکایی است. او در این کتاب از دریچهای دیگر به زندگی زنی درخشان و جذاب انداخته است که عظمتش در سایهٔ زندگی اینشتین گم شد. او در این کتاب از زندگی همسر اینیشتین میگوید که بسیار باهوش و به اندازهٔ آلبرت اینشتین نابغه بود و بسیاری حتی معتقدند نظریهٔ نسبت ایدهٔ او بوده است. او در این کتاب نشان میدهد که زندگی میلوا دستخوش چه تغییراتی میشود.
•
کتاب من تنها زن صحنه بودم اثر دیگری از مری بندیکت رماننویس آمریکایی است. این کتاب داستان دختری نوزده ساله به نام هدویگ کایسر معروف به هدی لامار بازیگر هالیوودی و مخترع اتریشی-آمریکایی است که با مردی کارخانهدار به نام فردریک مندل ازدواج کرد. ثروت و نفوذ مرد باعث شهرت هدویگ شد اما فردریک همسری نامهربان بود.
دربارۀ مری بندیکت: رماننویس و وکیل آمریکایی
هدر بندیکت تِرل رماننویس و وکیل آمریکایی است که در سال 1968 به دنیا آمد. او برخی از رمانهایش را با نام مستعار مری بندیکت منتشر میکند. بندیکت در رشتهٔ تاریخ و تاریخ هنر و در کالج بوستون به تحصیل پرداخته و سپس تحصیلاتش را در مدرسهٔ حقوق دانشگاه بوستون به پایان رساند. پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه حقوق ده سال به عنوان وکیل دادگستری در شهر نیویورک به فعالیت پرداخت. او اولین رمان خود با نام «کریسالیس» را در سال 2007 منتشر کرد و پس از آن کار خود بهعنوان وکیل دادگستری را ترک کرد و نویسندهٔ تمام وقت شد. او دوست دارد در کتابهایش گذشتهٔ مهمترین، پیچیدهترین و جذابترین زنان تاریخ را بکاود و آنها را به دنیای امروزی بکشاند. او پس از مدتی شروع به نوشتن در مورد زنانی مانند میلوا ماریچ (همسر انیشتین) کرد که اغلب تحتتأثیر مردان زندگی خود قرار میگرفتند. رمانهای بندیکت تاکنون به 29 زبان زندهٔ دنیا ترجمه شدهاند. او هم اکنون با همسرش جیم ترل و دو فرزندش در پیتسبورگ زندگی میکند.