نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات آماره منتشر کرد:
تحلیل داده ـ ستانده به شکل امروزی مرهون تلاشهای واسیلی لئونتیف اقتصاددان روسیتَبار است. این تحلیل یا فن، اقتباسی از نظریه نئوکلاسیک تعادل عمومی و کاربرد آن در زمینه مطالعه وابستگی متقابل کمی بین فعالیتهای اقتصادی مرتبط با یکدیگر است. از منظر حوزه جغرافیایی کارکرد، این روش در ابتدا برای تجزیه و تحلیل و اندازهگیری مناسبات بین بخشهای مختلف تولیدی و مصرفی، در محدوده یک اقتصاد ملی ایجاد گردید، لیکن همین روش از یک سو، در مطالعه نظامهای اقتصادی کوچکتر مانند مناطق، شهرها و یا حتی در مجتمعهای بزرگ تولیدی و از سوی دیگر، در زمینه تحلیل روابط اقتصادی بینالمللی نیز به کار گرفته شده است. در ادبیات علم اقتصاد، جدول داده ـ ستانده، مصداق پلی است که باید بین نظریه و واقعیات در اقتصاد رابطه برقرار کند که این پل کاملاً واقعی است. اثر وقوع یک حادثه در هر نقطه مشخص، گام به گام و از راه زنجیره مبادلات در اقتصاد (که مجموعه نظام اقتصادی را به یکدیگر پیوند میدهد) به بقیه اقتصاد منتقل میشود. جدول ارائه کننده این مبادلات و نسبتها برای کل اقتصاد یا منطقه ـ شهر یا جهان، با هر تفصیلی که بخواهیم، یک تصویر تعیین شده کمی از ساخت داخلی نظام مورد نظر را در اختیار ما میگذارد. محاسبه تفصیلی ناشی از اعمال تغییراتی را که بر حسب مسئله نظری یا عملی در این روش مطرح گردیده با توجه به گسترده شدن فناوریهای سخت افزاری و نرم افزاری جدید در سالهای اخیر، امکانپذیرتر شده است.
از منظر طبقهبندی کاربردی، جدول داده ـ ستانده معمولاً در دو زمینه کلی تحلیل ساختار اقتصاد و برنامه ریزی اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین به عنوان ابزاری جهت تنظیم و ارائه یک تصویر از ساختار اقتصاد، کلیه داد و ستدهای بین فعالیتهای مختلف اقتصادی به تفکیک در قالب جدول داده ـ ستانده بکار گرفته میشود. در سالهای اخیر از یک طرف به دلیل تنوع فزاینده در سیاستهای اقتصادی، دوران جهانی شدن و ظهور پدیدههای جهانی هم چون محیط زیست و شکلگیری اتحادیه های جهانی هم چون اتحادیه اروپا، تحول اساسی در فناوری اطلاعات و ارتباطات و ظهور اینترنت امکان بکارگیری این نظریه و الگو در جهان روبه گسترش نهاده است و کاربردهای آن هم به دلیل امکان ترکیب و تلفیق با دیگر تکنیکها و ابزارهای تحلیل و پیشبینی اقتصادی هم توسعه رو به تزایدی یافته است. به گونهای که امکان کاربرد و پیگیری تأثیر سیاستهای اقتصادی کشورها در فعالیتهای اقتصادی دیگر کشورها قابل ردیابی است و علاوه بر آن امکان محاسبه و اندازهگیری آثار اقتصادی پدیدههایی هم چون خشکسالی، زلزله و حوادث غیر مترقبه دیگر نیز با توجه به گستردگی تأثیر آن بر بازارها، کشورها و نهادهای مختلف فراهم شده است. به گونهای که در حال حاضر علاوه بر کشورهای اروپایی، کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز اقدام به تهیه جداول بین کشوری نموده و در آینده نزدیک ما با تهیه جدول داده ـ ستانده جهان روبرو خواهیم بود که هماکنون در حال پیاده شدن است. با این وصف کتاب حاضر در صدد ارائه تئوری و برخی کاربردهای نوین این الگو است.
این کتاب که حاصل یک دوره مطالعه و پژوهش در خصوص نظریه داده ـ ستانده و کاربردهای آن بر عملکرد و فرایندهای اقتصادی در سازمانهای اجرایی هم چون سازمان مدیریت و برنامهریزی، دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز آمار ایران میباشد در قالب هشت فصل طبقهبندی شده است.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.