نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات ماهی منتشر کرد:
کتاب حاضر در هفت فصل نوشته شده است، به اضافه یک مقدمه و یک موخره که عنوان سخن پایانی را به خود گرفته است. «کلمه های از دست رفته و جهان فراموش شده»، «معنای اصل نخستین»، «لاک پشت زنون»، «واقعیت و نمود: ماجرا جویی های بیشتر در ما بعد الطبیعه»، «هراکلیتوس»، «فیثاغورس و اسرار دیگر» و «زبان بازان قرن پنجم» عناوین فصول هفت گانه کتاب است.
چنان که کاترین آزبورن در ابتدای کتابش تاکید کرده است، کتاب حاضر اثری تاریخی نیست، درواقع نویسنده برای پرداختن به فلاسفه پیش سقراطی به سراغ بررسی چهره های مطرح با یک ترتیب تاریخی نرفته است. بلکه کوشیده با تامل جایگاه آنها در تاریخ فلسفه، روایتی از چیستی و چگونگی آرای آنها مطرح سازد و در عین حال با مطرح کردن پاره ای واقعیت ها نشان می دهد کم نیستند چیزهایی که به فلاسفه پیش سقراطی نسبت داده می شوند، بی اینکه واقعا از طرف آنها بوده باشد، در واقع این مهم محصول تصوری است که از آنها وجود دارد.
کاترین آزبورن کتابش را با روایت بررسی پاپیروسی تازه کشف شده آغاز می کند و در خلال آن نه تنها فضایی را می سازد که خواننده با چگنگی منابع اندک بازمانده در باره این فلاسفه آشنا شده و همچنین به سراغ امپدوکلس یکی از چهره های کمتر شناخته شده فلسفه پیش سقراطی می رود. در فصل دوم نیز چکیده ای از روایت های تاریخی فلاسفه پیش سقراطی و ایراد های وارد به آن را مورد بررسی قرار می دهد. در فصول بعدی کتاب نویسنده به چهره هایی همانند زنون، پارمیندس، دموکریتوس، ملیسوس و غیره تا فیثاغورس پرداخته است. در دل این روایت ها به زبانی ساده و همه فهم متوجه تفاوت های این فلاسفه با فلاسفه بعد از خود یعنی سقراط و پس از او می شویم به خصوص از این منظر که بسیاری از جنبه های تفکر فلاسفه پیش سقراطی امروزه به عنوان واقعیت هایی علمی همانند ریاضیات و دیگر علوم اثبات شده است و درست و غلط آن پدیدار گشته است. در حالی سقراط برخلاف پیشینیانش به جای چیستی جهان و قوانین آن بیشتر به چگونگی کیفیت زندگی در جهان پرداخته است.
نویسنده در این کتاب سوفسطائیان را نیز از قلم نینداخته است، هر چند آنها مستقیما فیلسوف محسوب نمی شدند و بیشتر آموزگارانی بودند که حکمت زندگی را آموزش می دادند. این زبان بازان قرن پنجم پیش از میلاد فلسفه را به یک حرفه بدل ساخته و با تغییری که روش ها و موضوعات آن به وجود آوردند منادیان تغییر نام گرفتند.
کاترین آزبورن به عنوان سخن پایانی و جمع بندی پایانی کتاب به سراغ تلقی ارسطو از فلاسفه پیش سقراطی می رود که عقیده داشت فلاسفه پیش سقراطی به سراغ ریشه های جهان مادی رفتند، آنها می کوشیدند نشان دهند هر چیز در جهان مادی از چه ساخته شده و چرا اینگونه است. به هر روی فلسفه با پیش سقراطیان آغاز می شود و کتاب حاضر به دلیل تبیین اندیشه و جایگاه آنها در تاریخ فلسفه با زبانی ساده و در عین حال دقیق می تواند یکی از گامهای آغازین برای ورود به دنیای پرافت و خیز فلسفه باشد.
این کتاب از مجموعهی مختصرمفید است. این مجموعه ترجمهای است از کتابهای مجموعهی A Very Short Introduction که انتشارات دانشگاه آکسفورد انتشار آنها را از سال 19955 آغاز کرده است و تعداد عناوین آن تاکنون به بیش از 400 عنوان رسیده است. هرکدام از کتابهای مجموعه درآمدی است بر موضوعی خاص که اگرچه برای مخاطب عام نوشته شده، نویسندهی آن از اساتید برجستهی آن رشته است.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.