

انتشارات میلکان منتشر کرد:
میل به انطباق یکی از نیرومندترین تمایلات در یک جامعه است. تاد رز معتقد است که ما انسانها به طور مداوم برخلاف منافع خود عمل میکنیم، زیرا مغزمان باورهای دیگران را اشتباه درک میکند. مجموعهای پیچیده از توهماتِ ناشی از تعصبِ انطباق، نحوه نگرش ما به جهان اطراف را تحریف میکنند. از کمبود دستمال توالت در زمان همهگیری کرونا گرفته تا کلیههایی که به جای پیوند دور انداخته میشوند یا تفکیک نژادی و حضور زنان در سیاست. ما به طور معمول از دیگران کپیبرداری میکنیم، در مورد آنچه باور داریم دروغ میگوییم. ، به قبایل و گروههای خود میچسبیم و سعی میکنیم دیگران را ساکت کنیم.
ما به قدری عمیق اجتماعی هستیم که وقتی با گروه ناسازگار باشیم و به عزت نفسمان آسیب دائمی وارد کنیم، از رفاه ما میکاهد و هرگز پتانسیل کامل خود را درک نمیکنیم. به همین دلیل است که ما اغلب دنبال تلههای آشنای پول، شهرت و موفقیت میرویم که باعث میشود حتی وقتی به آنها دست مییابیم احساس پوچی کنیم. به همین دلیل است که کورکورانه از دیدگاهی که لزوماً به آن اعتقاد نداریم حمایت خواهیم کرد تا با گروه ترکیب شویم. ما خودمان را در زندانهایی به دام میاندازیم که خودمان ساختهایم که ما را از زندگی شاد و رضایتبخشی که تصور میکنیم باز میدارد.
* چرا دروغها را باور میکنیم و به خودمان صدمه میزنیم؟
تاد رز فاش میکند که این پاسخ اساساً در دیانای ما نهفته است، مغز ما بیشتر از چیزی که تصور میکنیم از نظر اجتماعی وابسته است. بسیاری از ما ترجیح میدهیم کاملاً با هنجارهای اجتماعی گروههای خود هماهنگ باشیم تا اینکه دربارهی عقایدمان صادق باشیم.
کتاب توهمات جمعی با کمک تحقیقات علمی، به ما نشان میدهد که کجا اشتباه میکنیم و چگونه میتوانیم در شکلگیری عقاید و ارزشگذاری حقیقت، درست عمل کنیم. رز توضیحی غیر شهودی و در عین حال قدرتمند ارائه میدهد که به کمک آن میتوانیم شکافهای موجود در استنتاج خود را پر کنیم، با وضوح بیشتری تصمیم بگیریم و به نتیجه مطلوب برسیم.
همرنگی، همدستی و دلایل تصمیمات نادرست
ما در دوران چالش برانگیزی زندگی میکنیم: فشار زیادی رویمان است که مجبورمان میکند با هم همراه شویم و با یکدیگر کنار بیاییم، سکوت کنیم یا در خصوص اعتقادات شخصیمان دروغ بگوییم تا بتوانیم به گروه خاصی تعلق داشته باشیم. اما انطباق کورکورانه نه تنها برای کسی خوب نیست بلکه مانع شادی و رضایت مندی شده و ما را از تحقق قابلیتهای فردی و جمعیمان بازمیدارد. با کمک این کتاب میتوانید تلههای انطباقیای را که منجربه توهم میشوند شناسایی کرده و در نتیجه تصمیمات بهتری بگیرید و روابط بهتری ایجاد کنید. درواقع میتوانید زندگی معنادارتری داشته باشید و با شرایط خودتان – و نه دیگری- زندگی کنید. در این صورت به فردی تبدیل خواهید شد که میتواند نویدبخش تحقق زندگی بهتری باشد.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
معرفی کتاب توهمات جمعی اثر تاد رُز
امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
جوایزی که کتاب توهمات جمعی از آن خود کرده است:
• پرفروشترین کتاب پابلیشرز ویکلی
• بهترین کتاب کسبوکار آمازون در سال 2022
معرفی کتاب توهمات جمعی:
واکنشهای جهانی به کتاب توهمات جمعی:
«رُز در این کتاب از تمایل ما به اشتباهگرفتن اعتمادبهنفس با تخصص میگوید و راههایی را برای رسیدن تشخیص این تمایلات مشخص کرده است و از مبنا قراردادن انتخابها براساس آنچه فکر میکنیم دیگران انتخاب میکنند و تصمیمات بد بر اثر تأثیر جمعی میگوید. کتابی چشمگشا و تأمل برانگیز که ما را تشویق میکند تا به خودمان خوب و دقیق نگاه کنیم.» - بوکلیست
«خوانندگان در این کتاب به ارزیابی تعصبات خود میپردازند که بیشتر ریشهدار شدهاند و تقریباً نامرئی هستند اما ارزش بررسی دارند.» - نیویورک تایمز
چرا باید کتاب توهمات جمعی را بخوانیم؟
جملات درخشانی از کتاب توهمات جمعی:
«من و شما بیشتر از آنچه تصور میکنیم گرفتار این نوع تله میشویم. برای مثال، وقتی دیگران را میبینیم که از خرید خانهای منصرف میشوند که برای ما خوب و مناسب است، تصور میکنیم مشکلی دربارهی خانه وجود دارد که نمیتوانیم ببینیم: ارواح در اتاق زیر شیروانی، آبگرفتگی در زیرزمین یا برخی مشکلات جدی تعمیر و نگهداری. اگر در صف شستوشوی دستهایتان در سرویس بهداشتی عمومی هستید و به نظر میرسد هیچکس از یکی از روشوییها استفاده نمیکند، فکر میکنید مشکلی در لولهکشی وجود دارد. اگر بیکار باشید، هر چه مدت بیشتری بدون شغل بمانید، کمتر احتمال دارد شغل جدیدی پیدا کنید، چون کارفرمایان احتمالی با خود فکر میکنند چرا کارفرمای دیگری شما را استخدام نکرده است، حتماً مشکلی دارید. تلهی کپیبرداری وقتی ما را اسیر خود میکند که خود را به دیگران معطوف میکنیم، چون باور نداریم خودمان اطلاعات محکم کافی داشته باشیم یا به قضاوت شخصی خودمان اعتماد نداریم. از آنجاکه مغز ما ناخودآگاه بهدنبال تأیید آن چیزی است که میبینیم، از افرادی که به نظر میرسد از ما دانش بهتری دارند سرنخ میگیرد، مخصوصاً زمانی که از خودمان مطمئن نیستیم. از آنجاکه هرگز نمیتوانیم از درستی دیدگاهها و دانش شخصی خودمان کاملاً مطمئن باشیم، اغلب با کپیبرداری از رفتار دگیران شکافها را پر میکنیم.»
«بعدازظهری در آگست 2010 هواپیمای توروبوپراپ کوچکی بیست نفر، از جمله خلبان بریتانیایی و یک مهماندار، را به آسمان آبی و آفتابی کینشاسا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو، برد. این هواپیما در مسیر پرواز رفتوبرگشت معمولی خود به باندوندو بود، 260 کیلومتر دورتر، با توقف در مسیر. باز نزدیکشدن به فرودگاه باندوندو، مهماندار هواپیما متوجه صدای خشخشی در پشت اتاق مسافران شد و رفت تا نگاهی بیندازد. او یک کروکودیل زنده پیدا کرد که به او لبخند میزد. مهماندار وحشتزده بهسمت کابین خلبان هجوم برد تا به خلبان اطلاع دهد. یکی از مسافران نگران، با دیدن ترس مهماندار، از جا پرید و با عجله بهدنبال او بهسمت جلوی هواپیما رفت. خلاصه، سایر مسافران نیز همین کار را کردند. وزن آنها باعث بیثباتی توربوپراپ شد و علیرغم تلاشهای خلبان، هواپیما روی خانهای در چند مایلی فرودگاه سقوط کرد. همهی مسافران، بهجز یک نفر که شاهد ماجرا بود، در این تصادف جان باختند. تازه کروکودیل هم زنده ماند! هر چند غمانگیز است، این داستان شبیه فیلمهای مل بروکس به نظر میرسد. ما تعجب میکنیم چگونه مسافران آن هواپیما به این سرعت مجبور شدند بهدنبال یک رهبر راه بیفتند. پاسخ اینجاست که چگونه اقدامات مشترک اینقدر مسریاند.»
تحلیلی بر کتاب توهمات جمعی:
فهرست مطالب کتاب توهمات جمعی
بخش یکم: تلههای انطباق
فصل یکم: امپراتوران برهنه
فصل دوم: دروغگفتن برای تعلق پیداکردن
فصل سوم: صدای سکوت
بخش دوم: معضل اجتماعی
فصل چهارم: آفتابپرستهای کوچک
فصل پنجم: تعقیب ارواح
فصل ششم: سلطنت خطا
بخش سوم: بازیابی قدرتمان
فصل هفتم: فضیلت همسویی
فصل هشتم: اعتماد به غریبهها
فصل نهم: زندگی در سایهی حقیقت
اگر از خواندن کتاب توهمات جمعی لذت بردید، از مطالعۀ کتابهای زیر نیز لذت خواهید برد:
• کتاب روانشناسی تصویر ذهنی اثر ماکسول مالتز جراح زیبایی و نویسندۀ آمریکایی است. دکتر مالتز به قدرت عظیم ذهن در شکل دادن به تصور ما از خود اعتقاد داشت و معتقد بود این تصویر در نهایت رفتارها و اعمال ما را هدایت میکند. او در کتاب روانشناسی تصویر ذهنی چنین استدلال میکند که این تصور ما از خویش است که توانایی ما را برای موفقیت یا شکست هدایت میکند و معتقد بود که با طرز فکر درست میتوانیم به هر چیزی که در ذهنمان است دست پیدا کنیم.
• کتاب اسب سیاه حاصل همکاری نویسندۀ پرفروش تاد رز و اُگی اُگاس متخصص در عصبشناسی است که در سال 2018 منتشر شد. نویسندگان در کتاب اسب سیاه به مطالعۀ داستان زنان و مردانی پرداختهاند که هیچکسی امیدی به آنها نداشت اما در زندگی به موفقیت چشمگیری رسیدهاند. کتاب اسب سیاه داستان رسیدن به موفقیت و کامیابی است اما از مسیری کاملاً متفاوت از آنچه همه به ما میگویند.
دربارۀ تاد رُز: نویسندهٔ کتاب توهمات جمعی

شاید بپسندید














از این نویسنده














از این مترجم













