شصت سالگی

(0)

موجود نیست

دفعات مشاهده کتاب
508

علاقه مندان به این کتاب
2

می‌خواهند کتاب را بخوانند
3

کسانی که پیشنهاد می کنند
1

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
1

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب شصت سالگی

نشر چشمه منتشر کرد:
ناهید طباطبایی نویسنده‌ی نام آشنایی است که در داستان‌هایش زنان و مسائل خانوادگی آن‌ها نقش پررنگی دارند. او با نثری روان و طنزی ظریف که مختص خودش است خواننده را به درون داستانی به ظاهر ساده اما پر از پیچیدگی‌های عاطفی و اخلاقی می‌برد. از زمان‌ها و داستان‌های او تا به حال چند اقتباس سینمایی تولید شده که فیلم نامه‌ی یکی از آن‌ها را خودش نوشته و آن نامزد جوایز مهمی نیز شده است. شصت سالگی داستان زنی به نام آهوست که در آستانه‌ی شصت سالگی و پس از چهل سال دوری از وطن به ایران بر می‌گردد. آهو در جوانی و در زمانه‌ی انقلاب به فعالیت‌های سیاسی و حزبی مشغول بوده و پدر و مادرش از ترس دستگیر شدن فرزندشان او را روانه‌ی فرنگ می‌کنند. آهو در این سفر یحیی، رفیق هم عقیده و عشق جوانی‌اش را ترک می‌کند و تا سال‌های سال دیگر خبری از او پیدا نمی‌کند.
در بازگشت به ایران آهو اتفاقی با یکی از دوستان دوران دانشکده‌اش ملاقات می‌کند که از قضا آن روزها هم زمان با یحیی دستگیر شده بوده ولی بعد از مدتی آزاد می‌شود. داستان شصت سالگی قصه‌ی آدم‌هایی است که در جوانی در متن اتفاقات مهمی بوده‌اند و حالا مجبورند برای ادامه دادن بنشینند و به آن چه کرده‌اند بیندیشند و تصمیماتی را که گرفته‌اند و اقداماتی را که انجام داده‌اند در بوته‌ی آزمایش تاریخ بگذارند باید هیجانات جوانی و آرمان‌خواهی‌ها و شجاعت‌ها و ترس‌ها و پشیمانی‌ها و عشق‌ها و نفرت‌های گذشته را با محک عمر رفته بسنجند و تصمیم بگیرند که آیا می‌توانند دیگری را و مهمتر از آن خودشان، را ببخشند یا نه.
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نقد و بررسی تخصصی نقد و بررسی تخصصی

معرفی کتاب شصت سالگی اثر ناهید طباطبایی

شصت سالگی رمانی از ناهید طباطبایی نویسندهٔ ایرانی است که با نوشتن کتاب «چهل‌ سالگی» به شهرت رسید. این کتاب در سال 1403 منتشر شد و حکایت یک زن سرگشته و داستانی از زندگی انسان‌هایی در دوران خاصی از زندگی است. کتاب شصت‌ سالگی به‌نوعی ادامهٔ داستان کتاب چهل سالگی است چون علاوه بر شباهت نام‌گذاری، نویسنده در این رمان نیز مانند رمان چهل سالگی، به دنیای زنان ایرانی قدم گذاشته است و روایت زنانی را بازگو می‌کند که در مقابله با چالش‌های اجتماعی و فرهنگی، با مسیری سخت و پیچ‌درپیچ روبه‌رو می‌شوند. نویسنده در این کتاب به مضامین دیگری همچون عشق، دوستی، خیانت، بخشش و گذشته نیز پرداخته است.

چرا باید رمان شصت سالگی را بخوانیم؟

شصت سالگی با نثری روان و پُرکشش نوشته شده است و خواننده را تا آخرین صفحه با خود همراه می‌کند. این کتاب با شخصیت‌های مختلف خود داستانی بسیار ملموس دارد و نویسنده در نوشتن این رمان از ظرافت و طنز خاصی استفاده کرده است و نگاهی عمیق و متفکرانه به زندگی و به‌خصوص زنان و معضلات‌شان داشته است. این کتاب یکی از خواندنی‌ترین رمان‌های اجتماعی ایرانی است که شما را با دنیایی متفاوت آشنا می‌کند و عمیقاً به فکر وامی‌دارد.

تحلیلی بر رمان شصت سالگی‌:

رمان شصت سالگی روایت کسانی است که مجبور شدند وطن خود را ترک کنند و در غربت روزگار بگذرانند. این کتاب داستان زنی به نام آهو است که به دلیل فعالیت‌های سیاسی و حذبی مجبور شده است در 20 سالگی ترک وطن کند و فراغش 40 سال به طول می‌انجامد و او که ناگهان مجبور شده بود نه‌تنها زندگی قبلی خود بلکه همفکر و عشق دوران جوانی‌اش یحیی را ترک کند، حالا برگشته است تا جوابی برای سؤالات گذشتهٔ خود بیابد. بی‌خبری و دورماندگی از خانواده، وقایع و وطن، باعث می‌شود آهو حوادث زیادی را از سر بگذراند و چون در طوفانی از حوادث و شرایط نابسامان کشور را ترک کرده است، هم اکنون نیز با تفکراتی آشفته به وطن بازمی‌گردد و به دنبال حل معماها و کُنش‌های گذشته‌اش است تا بلکه بتواند سرانجام زندگی تازه‌ای برای خود بسازد. اما نکته این‌جاست که شصت سالگی تنها داستان آهو نیست، این کتاب داستان تمام کسانی است که در حوادث سیاسی و اجتماعی جوانی و زندگی‌شان را از دست دادند و حتی در غربت و دوری از وطن نیز نتوانستند به آرامش برسند. این کتاب داستان نسلی است که هم اکنون در میانهٔ راه مجبور است به گذشته بازگردد و دوباره نگاهی به زندگی، گذشته و انتخاب‌هایش داشته باشد. نویسنده در این کتاب با دیدگاهی بسیار و عمیق شرایط این نسل را بررسی کرده است و پرسش‌هایی اساسی را پیش روی خواننده قرار می‌دهد. این‌که آیا واقعاً می‌توان از گذشته فرار کرد؟ از اشتباهات گذشته درس گرفت و حتی در شصت سالگی رو به آینده‌ای بهتر رفت؟

خلاصهٔ رمان شصت سالگی:

داستان شصت سالگی، حکایتی از زندگی زنان ایرانی است که نویسنده آن را با مهارتی بی‌همتا به تصویر کشیده و پیچیدگی زندگی زنان را در قالب داستانی جذاب روایت کرده است. شخصیت‌های این رمان با تمام شادی‌ها، غم‌ها، امیدها و ناامیدی‌هایشان شما را به دل ماجراهای خود می‌کشانند. در این رمان نویسنده داستان روح زندگی زنان را به تصویر کشیده است و به معضلاتی مانند مهاجرت، غم دوری از وطن، عشق و ترس پرداخته است. رمان شصت‌ سالگی داستان زندگی زنی به نام آهو است که زیر سایهٔ شصت سالگی زندگی‌اش دستخوش تغییرات فراوانی می‌شود. آهو پس از 40 سال دوری از وطن و اتفاقات تلخ و سخت دوباره به ایران برمی‌گردد اما همراه با خودش احساساتی متناقض را نیز به همراه می‌آورد. او قصد دارد عشق گمشده‌اش را پیدا کند و پاسخ بسیاری از چراهای زندگی‌اش را در وطنی بیابید که 40 سال از‌ آن دور بوده است. آهو که حالا در آستانهٔ شصت‌سالگی به ایران برگشته است از طریق یکی از دوستان مشترکش سعی می‌کند عشق سابقش یحیی را پیدا کند اما از طرفی دیگر مجبور است با چالش‌های بازگشت به وطن پس از چهل سال نیز دست‌وپنجه نرم کند.

اگر از خواندن کتاب شصت سالگی لذت بردید، از مطالعۀ کتاب‌های زیر نیز لذت خواهید برد:

• کتاب برف و نرگس اثر دیگری از ناهید طباطبایی نویسندهٔ ایرانی است. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده است که در آن غالباً به احساسات و عواطف زنان پرداخته است. او در این کتاب تصویری از زندگی و رفتارهای واقعی انسان‌ها را به تصویر کشیده است و شما را به دنیایی پُرمعنا و درونی و عمیق می‌کشاند.

• کتاب قرار ما این نبود اثر دیگری از ناهید طباطبایی نویسندهٔ ایرانی است. او در این کتاب روایتی جذاب از درگیری یک خانواده با بیماری آلزایمر پدر خانواده را تعریف کرده است و با شخصیت‌‌پردازی قوی و روای‌های متعدد خود، به خوبی نشان می‌دهد که چطور بیماری یکی از اعضای خانواده می‌تواند زندگی دیگر اعضای خانواده را دگرگون سازد.

دربارۀ ناهید طباطبایی‌: نویسنده و فیلمنامه‌نویس

شصت سالگي

ناهید طباطبایی نویسندهٔ ایرانی در 1337 به دنیا آمد. او کودکی و نوجوانی‌اش را در جنوب کشور گذراند و در رشتهٔ ادبیات دراماتیک به تحصیل پرداخت. او اغلب در رمان‌هایش با نگاهی طنز مصائب و مشکلات زنان را بررسی می‌کند. رمان مشهورش «چهل سالگی» است که به یک فیلمنامهٔ سینمایی تبدیل شد و علیرضا رئیسیان در 1388 با اقتباس از آن فیلمی به همین نام ساخت. در این فیلم بازیگرانی همچون لیلا حاتمی، محمدرضا فروتن و عزت‌الله انتظامی به ایفای نقش پرداختند. داستان دیگر او با نام «همایون» نیز به فیلم‌نامهٔ «جامه‌دران» تبدیل شد. ناهید طباطبایی در سی و سومین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر نیز دیپلم افتخاری بهترین فیلمنامه‌نویسی اقتباسی را دریافت کرد. او همچنین داوری برخی از جوایز ادبی از جمله جایزهٔ صادق هدایت، گلشیری و جشنوارهٔ ادبی اصفهان را به عهده داشته است. از دیگر کتاب‌های او می‌توان به «حضور آبی مینا»،‌ «بانو و جوانی خویش»، «خنکای سپیده‌دم سفر» و «برف و نرگس» اشاره کرد.

نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی