سلاخ خانه شیکاگو

(0)
نشر:

3,900,000ریال

3,510,000 ریال

دفعات مشاهده کتاب
723

علاقه مندان به این کتاب
7

می‌خواهند کتاب را بخوانند
2

کسانی که پیشنهاد می کنند
1

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
0

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب سلاخ خانه شیکاگو

نشر رابید منتشر کرد:
برای نویسنده‌ای که مجلۀ تایم درباره‌اش نوشته بود: «مردی که همه‌چیز به ما داد، جز شوخ‌طبعی و سکوت»، نوشتن یکی از بزرگ‌ترین متن‌های تاریخ ادبیات، آن‌هم در 25 سالگی، چیز عجیبی نیست. آپتون سینکلر را شاید بتوان تنها نویسنده‌ای دانست که با نوشتن و انتشار رمان، جهان را تغییر داده است؛ سلاخ‌خانۀ شیکاگو (جنگل) در سال انتشارش – 1906 – چنان بلوایی در ایالات متحده به‌پا کرد که تئودور روزولت (بیست‌وششمین رئیس جمهور امریکا) دستور تأسیس سازمان غذا و دارو(FDA) را صادر کرد! کتابی که با محوریت داستان زندگی دهشتناک کارگران مهاجر لیتوانیایی‌تبار در کشتارگاه‌های شیکاگو، زندگی امریکایی را در لایه‌های زیرین و دور از دسترس‌اش روایت کرد و به مردم و دولت فهماند که به‌خاطر سلامتی جسم و جان خودتان و قلبی که در سینه دارید، نباید سکوت کنید. رمان سلاخ‌خانۀ شیکاگو(جنگل) صد و اندی سال پس از انتشارش، هم‌چنان آینه‌ای‌ است رو به همۀ ما برای درک اهمیت ادبیات، روشنفکر متعهد و ایستادن بر سر عمیق‌ترین و اصیل‌ترین ارزش‌های اخلاق انسانی.
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نقد و بررسی تخصصی نقد و بررسی تخصصی

اینفوگرافیک سلاخ خانه شیکاگو

معرفی کتاب سلاخ‌خانهٔ شیکاگو اثر آپتون سینکلر

امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

سلاخ‌خانهٔ شیکاگو از سایت گودریدز امتیاز 3.8 از 5 را دریافت کرده است.

امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

سلاخ‌خانهٔ شیکاگو از سایت آمازون امتیاز 4.2 از 5 را دریافت کرده است.

معرفی رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو:

سلاخ‌خانهٔ شیکاگو با عنوان اصلی «جنگل» اثر آپتون سینکلر نویسندهٔ آمریکایی معروف به «خرچنگ» است که به دلیل تلاش‌هایش برای افشای فساد در دولت ایالات متحده و تجارت در اوایل قرن بیستم بسیار به شهرت رسید. داستان نوشتن این کتاب به فعالیت‌های سینکلر برمی‌گردد. در سال 1904 او به‌صورت ناشناس شروع به کار در کارخانه‌های بسته‌بندی گوشت در انبارهای شیکاگو کرد و سپس مشاهداتش را به‌صورت سریالی در یک روزنامهٔ سوسیالیستی منتشر کرد. این رمان بعداً در قالب کتاب در سال 1906 منتشر شد.

واکنش‌های جهانی به رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو:

• این کتاب برای سینکلر شهرت ملی را به ارمغان آورد. او قصد داشت با نوشتن این کتاب «جهنم استثمار و وضعیت کارگران معمولی کارخانه‌های آمریکایی در اوایل قرن بیستم را افشا کند» اما عامهٔ خوانندگان بر غیربهداشتی بودن خوراک به‌عنوان مبرم‌ترین موضوع رمان تأکید کردند. 

• شرایط بد کار و استثمار کودکان و زنان همراه با مردان و فساد در کارخانه‌های بسته‌بندی محصولات گوشتی در این رمان افشا شد.

• وینستون چرچیل سیاستمدار بریتانیایی، این کتاب را در نقدی تحسین کرد.

• برتولت برشت براساس این کتاب، شرایط کار وحشتناک در کارخانه‌های شیکاگو را در یکی از نمایشنامه‌هایش مطرح کرد.

• در سال 1933 این کتاب به دلیل تأیید سوسیالیسم، هدف کتاب‌سوزی نازی‌ها قرار گرفت.

چرا باید رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو را بخوانیم؟

سینکلر این رمان را برای به‌تصویر کشیدن شرایط سخت و زندگی استثمارشدهٔ مهاجران در شیکاگو نوشت اما با گذشت سال‌های بسیار، این کتاب هنوز هم جایگاهی پیشگامانه دارد چون به مسائلی همچون سوءاستفاده از کارگران و آزار حیوانات می‌پردازد که هنوز هم در بسیاری از جوامع رواج دارد. این کتاب متفاوت را حتماً بخوانید.

جملات درخشانی از کتاب سلاخ‌خانهٔ شیکاگو:

«ماریا کاملاً ناامید بود، چون هنوز هیچ خبری درباره‌ی بازگشایی کارخانه‌ی کنسروسازی وجود نداشت و پس‌انداز او تقریباً تمام بود. او مجبور بود ایده‌ی ازدواجش را کاملاً کنار بگذارد؛ خانواده بدون او نمی‌توانستند ادامه بدهند، اگرچه احتمالاً به‌زودی باری بر دوش آن‌ها می‌شد، چون وقتی همه‌ی پولش تمام می‌شد، باید بدهی‌شان را به او پرداخت می‌کردند. به‌این‌ترتیب یورگیس، اونا و تتا الزبیتا تا پاسی از شب جلسه‌های پراضطرابی داشتند و سعی می‌کردند چاره‌ای برای مدیریت این موضوع بدون گرسنگی پیدا کنند. شرایط زندگی‌شان چنان بی‌رحمانه بود که لحظه‌ای نه می‌شد و نه می‌توانستند نفس راحتی بکشند و حتی یک لحظه هم نگران پول نباشند. به محض خلاص‌شدن معجزه‌وار از یک مشکل، با مشکل جدیدی روبه‌رو می‌شدند. علاوه‌بر تمام سختی‌های جسمی، فشاری دائمی بر ذهنشان وارد می‌شد و نگرانی و ترس، تمام روز و شب آزارشان می‌داد. در حقیقت اسم این زندگی نبود؛ حتی وجود داشتن هم نبود و بهایی که برایش می‌پرداختند، ارزشش را نداشت. آن‌ها همیشه آماده‌ی کار بودند؛ وقتی انسان تمام تلاشش را می‌کند، حداقل باید بتواند زنده بماند؟»

«در پاسخ به سؤالشان، نماینده بندی در قرارداد را به آن‌ها نشان داد که مقرر می‌کرد به محض تمام ‌شدن بیمه‌نامه‌ی فعلی، یعنی تا چند روز دیگر، باید خانه را دوباره هزار دلار بیمه کنند. الزبیتای بیچاره که دوباره ضربه خورده بود، پرسید چقدر هزینه دارد. مرد گفت: «هفت دلار.» و آن شب یورگیس با حالی مغموم و قاطع، از نماینده درخواست کرد که محض رضای خدا یک‌بار برای همیشه به او بگوید کل هزینه‌های آن‌ها چقدر خواهد بود. یورگیس با لحن طعنه‌آمیزی که مطابق با شیوه‌ی زندگی جدیدش بود گفت: «حالا که سند امضا شده است، دیگر سکوت‌ کردن سودی برای شما ندارد.» همان‌طور که یورگیس به چشم‌های او خیره بود، نماینده قرارداد را بدون اتلاف‌وقت برای اعتراض‌های مرسوم برایش خواند. آن‌ها باید هر سال بیمه را تمدید می‌کردند، باید حدود ده دلار در سال مالیات می‌دادند و حدود شش دلار در سال مالیات آب را می‌پرداختند (یورگیس در سکوت تصمیم گرفت شیر آب را ببندد). این مبالغ به‌علاوه‌ی سود و اقساط ماهانه، تمام مخارج پیش روی آن‌ها بود، مگر اینکه مسئولین شهر تصادفاً تصمیم به افتتاح فاضلاب یا ساخت پیاده‌رو می‌گرفت.»

تحلیلی بر رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو‌:

سینکلر در کتاب سلاخ‌خانهٔ شیکاگو به مضامینی همچون فقر در طبقهٔ کارگر، عدم حمایت اجتماعی، شرایط سخت و ناخوشایند زندگی و کار و ناامیدی در میان بسیاری از کارگران و مهاجران پرداخت. او این رمان را برای به‌تصویر کشیدن زندگی مهاجران در ایالات متحده و شیکاگو و شهرهای صنعتی مشابه نوشت. این عناصر در تقابل با فساد عمیقاً‌ ریشه‌دار افراد قدرتمند قرار داشت. پس از انتشار کتاب و این بررسی‌ها جک لندن نویسندهٔ مشهور به این رمان لقب «کلبهٔ عمو تامِ بردگی روزمرد» را داد. هدف اصلی سینکلر از نوشتن این کتاب توصیف صنعت و کارخانه‌های گوشت و شرایط کاری آن‌ها و پیشبرد سوسیالیسم در ایالات متحده بود. بااین‌حال برجسته‌ترین تأثیر رمان در آن زمان، برانگیختن خشم عمومی نسبت به بخش‌هایی بود که شرایط غیر بهداشتی داشتند و قوانین بهداشتی در صنعت بسته‌بندی را نقض می‌کردند که منجر به اصلاحات بهداشتی از جمله وضع قانون بازرسی محصولات گوشتی شد. عنوان جنگل را نیز به عنوان استعاره‌ای از سرمایه‌داری برای این رمان برگزید. داستان رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو دربارهٔ یک مهاجر آرمانگرای لیتوانیایی است که برای یک شرکت ساختگی فرآوری گوشت کار می‌کند و خانواده، شغل، خانه و سلامتش را در پی کارکردن برای این کارخانه از دست می‌دهد.

خلاصهٔ رمان سلاخ‌خانهٔ شیکاگو:

زن و مرد جوانی که اخیراً از لیتوانی به شیکاگو مهاجرت کرده‌اند، جشن عروسی خود را در یک بار در منطقه‌ای از شیکاگو به نام «پکینگ‌تاون» برگزار می‌کنند. این زوج و چند تن از خویشاوندان‌شان به دنبال زندگی بهتر به شیکاگو آمده‌اند اما پکینگ‌تاون مرکز مهاجران لیتوانیایی و صنعت بسته‌بندی گوشت شیکاگو، مکانی خشن، خطرناک و کثیف است و یافتن شغل نیز در آن دشوار است. پس از پذیرایی از مهمانان، این زوج متوجه می‌شوند که حالا بیش از صد دلار به سالن برگزارکنندهٔ مراسم بدهکار هستند. در لیتوانی عُرف حکم می‌کند که مهمانان در جشن عروسی برای کمک پولی بگذارند اما در آمریکا بسیاری از مهاجران فقیر هستند و بدون گذاشتن پولی جشن را ترک می‌کنند. مرد که به رویای آمریکایی ایمان دارد به همسرش قول می‌دهد هرجور شده کاری بهتر پیدا کند و درآمد بیشتری کسب کند. او که جوان و پرانرژی است خیلی سریع کار پیدا می‌کند و مانند دیگر اعضای خانواده‌اش، توافق‌نامه‌ای را برای خرید خانه امضا می‌کند که درنهایت معلوم می‌شود کلاهبرداری است. توافق‌نامه همچنین هزینه‌های زیادی برایش دارد. مشاغل در پکینگ‌تاون کمرشکن هستند با این‌حال بسیاری مجبورند با همین شرایط ناامن با دستمزدی بسیار پایین کار کنند. به‌علاوه جامعهٔ مهاجران مملو از جنایت و فساد است و ...

اگر از خواندن کتاب سلاخ‌خانهٔ شیکاگو لذت بردید، از مطالعۀ کتاب‌های زیر نیز لذت خواهید برد:

• کتاب خوشه‌های خشم اثر جان اشتاین بک نویسندهٔ آمریکایی است که برندهٔ جایزهٔ ملی کتاب و جایزهٔ پولیتزر در بخش کتاب‌های داستانی شد. این کتاب را یکی از تأثیرگذارترین رمان‌های قرن بیستم می‌دانند که نویسنده در آن به داستان خانواده‌ای پرداخته که به دلیل فقر، ناامیدی و رکود بزرگ اقتصادی از هم می‌پاشد. 

• کتاب تبصرهٔ 22 اثر جوزف هلر یک رمان ضدجنگ در ژانر کمدی سیاه است که نویسنده در آن از خشونت و بیزاری از جنگ می‌گوید. هلر که خودش در جنگ جهانی دوم حضور داشت، در این کتاب تفکراتش در مورد جنگ را به‌خوبی بازتاب می‌دهد و در برابر قدرت قد علم کرده است.

دربارۀ آپتون سینکلر: برندهٔ جایزهٔ پولیتزر

سلاخ خانه شيکاگو

آپتون بیل سینکلر جونیور نویسنده و فعال سیاسی آمریکایی و نامزد حزب دموکرات برای فرمانداری کالیفرنیا در سال 1934 بود که جنایت‌های دولت را نیز در مجله‌ها و روزنامه‌ها افشا می‌کرد. او در 1878 به دنیا آمد و در 1968 درگذشت. هر دو والدینش اصالتاً بریتانیایی بودند و همهٔ اجدادش در اواخر دههٔ 1600 و اوایل دههٔ 1700 از بریتانیای کبیر به آمریکا مهاجرت کردند. او نزدیک به 100 کتاب در ژانرهای مختلف نوشت. آثار سینکلر در نیمهٔ اول قرن بیستم به‌خوبی شناخته شده و محبوب بودند و در سال 1943 برندهٔ جایزهٔ پولیتزر در ادبیات داستانی شد. در سال 1906 سینکلر با رمان کلاسیک خود به نام «جنگل» یا «سلاخ‌خانهٔ شیکاگو» شرایط کار و بهداشت در صنعت بسته‌بندی گوشت در ایالات متحده را افشا کرد، شهرت خاصی به دست آورد و غوغا به پا کرد تا حدی که  تئودور روزولت بیست‌وششمین رئیس جمهور امریکا، دستور تأسیس سازمان غذا و دارو(FDA)  و قانون بازرسی محصولات گوشتی را صادر کرد. سینکلر یک سوسیالیست صریح بود ولی در حزب سوسیالیست و رسیدن به جایگاهی در آن ناموفق بود. او همچنین کاندیدای حزب دموکرات برای فرمانداری کالیفرنیا در دوران رکود بزرگ بود و تحت لوای کمپین «پایان فقر» در این فعالیت شرکت کرد اما در انتخابات 1934 شکست خورد.

آثار:

خانوادهٔ سینکلر بسیار مرفه بودند و خواهرش نیز با یک میلیونر ازدواج کرد. او اغلب پیش پدربزرگ و مادربزرگش می‌ماند که بسیار پولدار بودند اما به دلیل جنگ داخلی و پایان برده‌داری که باعث اختلال در سیستم کار در دوران بازسازی و رکود گستردهٔ صنعت کشاورزی شد،‌ آن‌ها از لحاظ مالی ویران شدند و همین به او بینشی در مورد چگونگی زندگی افراد ثروتمند و فقیر در اواخر قرن نوزدهم داد و زندگی در دو محیط اجتماعی بسیار بر او و سبک نوشتن کتاب‌هایش تأثیر گذاشت. در سال 1919 او کتابی با نام «براس چک» را نوشت که یک افشاگری هولناک از روزنامه‌نگاری در آمریکا بود و در خلال آن موضوع روزنامه‌نگاری زرد و محدودیت‌های «مطبوعات آزاد» در ایالات متحده را به اطلاع عموم رساند. چهار سال پس از انتشار این کتاب، اولین منشور اخلاقی برای روزنامه‌نگاران ایجاد شد. مجلهٔ تایم او را «مردی با موهبت‌های فراوان ولی فارغ از حس شوخ‌طبعی و سکوت» نامید. بسیاری از رمان‌های او را می‌توان تاریخی خواند. سینکلر که در عصر ترقی‌خواهی می‌نوشت در آثارش هم جهان صنعتی ایالات متحده را از دیدگاه کارگران و هم از دیدگاه صنعتگران توصیف می‌کرد. او در رمان‌های دیگرش مانند «پادشاه زغال‌سنگ» و «جنگ زغال» و «نفت!» به شرایط کار صنایع زغال‌ سنگ، نفت و خودرو در آن دوران پرداخت. در کتاب دیگرش با عنوان «پادشاه فلیور» ظهور هِنری فورد، اصلاحات دستمزد و بخش جامعه‌شناسی شرکت فورد را به تصویر کشید.

نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی