اضطراب نسل زد

(0)

2,900,000ریال

2,610,000 ریال

دفعات مشاهده کتاب
190

علاقه مندان به این کتاب
1

می‌خواهند کتاب را بخوانند
0

کسانی که پیشنهاد می کنند
0

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
0

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب اضطراب نسل زد

انتشارات مون منتشر کرد:
بچه‌ها تا وقتی که زانوهایشان در بازی‌های ماجراجویانه زخمی نشود، طعم تلخ شکست را نچشند و کار گروهی و شیوه درست تعامل با هم بازی‌هایشان را یاد نگیرند برای واقعیت‌های زندگی بزرگسالی که در آینده منتظرشان است آماده نمی‌شوند و به این ترتیب بخش بسیار مهمی از زندگی آینده‌شان از دست خواهد رفت کودکان برای رشد و شکوفایی به بازی‌های پرحادثه نیاز دارند؛ همان گونه که سیستم ایمنی بدن برای مقاوم شدن نیاز دارد که در معرض باکتری‌ها و ویروس‌ها قرار بگیرد و نهال‌ها برای قوی‌تر شدن ریشه‌هایشان به باد توفنده نیازمندند.
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نقد و بررسی تخصصی نقد و بررسی تخصصی

معرفی کتاب اضطراب نسل زِد اثر جاناتان هایت

امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

اضطراب نسل زد از سایت گودریدز امتیاز ۴.۴ از ۵ را دریافت کرده است.

امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

اضطراب نسل زد از سایت آمازون امتیاز ۴.۶ از ۵ را دریافت کرده است.

جوایزی که کتاب اضطراب نسل زِد از آن خود کرده است:

• برندۀ جایزهٔ بهترین کتاب غیرداستانی سایت گودریدز در سال ۲۰۲۴

معرفی کتاب اضطراب نسل زِد:

اضطرابِ نسل زد؛ تغییر ساختار کودکی در جهان امروز، کتابی خودیاری اثر روان‌شناس اجتماعی جاناتان هایت است که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد. هایت که دوران حرفه‌ای خود را با کمک داده‌ها، صرف گفتن حقیقت دربارهٔ جوامع کرده است؛ اکنون در کتاب اضطرابِ نسل زد، به وضعیت اضطراری بهداشت روانی نسل جدیدی از کودکان و نوجوانان پرداخته است. او در این کتاب استدلال می‌کند که گسترش تلفن‌های هوشمند، رسانه‌های اجتماعی و فرزندپروری بیش از حد محافظه‌کارانه، چطور ذهن و رشد کودکان را تغییر داده و نوعی بیماری همه‌گیری روانی میان این نسل به راه انداخته است. این کتاب پس از انتشار پرفروش‌ترین کتاب نیویورک تایمز شد و در فهرست ۱۰ کتاب برتر وال‌استریت ژورنال در سال ۲۰۲۴ قرار گرفت و کتاب برجستهٔ واشنگتن پست شد.

واکنش‌های جهانی به کتاب اضطراب نسل زِد:

«هایت با سرسختی و صراحت، عواقبی را بیان می‌کند که با وجود فضای مجازی گریبان‌گیر بچه‌های امروزی شده است... او در این کتاب راه‌حل‌ها و پیشنهاداتی را به والدین و مربیان ارائه داده است تا به کمک آن‌ها بتوانند از نسل جدید کودکان محافظت کنند.» - شانون کارلین، مجلهٔ تایم 

«کتابی که کلماتِ آن قلب هر والدی را می‌لرزاند... به لطف آقای هایت، ما می‌توانیم نگاهی اجمالی به وحشت واقعی از آنچه نه‌تنها در ایالات متحده، بلکه در سایر نقاط جهان رخ می‌دهد بیندازیم. کتابی شفاف و به‌یادماندنی که خواندن آن را به همه و به‌خصوص والدین توصیه می‌کنیم.» - مگان کاکس گوردون، وال‌استریت ژورنال
«کتابی جدید و بسیار مهم... دربارهٔ تغییر در انرژی و توجهٔ کودکان از دنیای فیزیکی به مجازی و هایت نشان می‌دهد که چرا این مسئله به ویژه برای دختران فاجعه‌بار بوده است.» - میشل گلدبرگ، نیویورک تایمز

«یک کتاب ضروری برای هر کسی که امروز نوجوانی را بزرگ می‌کند، با آن‌ها سروکار دارد یا به آن‌ها آموزش می‌دهد. این کتاب باعث شد تا به این فکر کنم که چقدر از سال‌های جوانی‌ام ـ که اغلب بدون نظارت والدین در بیرون از خانه سپری می‌شد و مرا به دردسر می‌انداخت ـ به شکل‌گیری شخصیت من کمک کرد. هایت در کتاب اضطراب نسل زِد توضیح می‌دهد که چگونه تغییر از دوران کودکی مبتنی بر بازی به تلفن هوشمند، نحوهٔ رشد و پردازش احساسات کودکان را تغییر می‌دهد. من قدردانم که او فقط همین مشکل را مطرح نمی‌کند و راه‌حل‌های واقعی نیز برای برطرف کردن آن‌ها ارائه می‌دهد.» - بیل گیتس، گیت‌نوتس

چرا باید کتاب اضطراب نسل زِد را بخوانیم؟

اضطراب نسل زد، کتابی است که همهٔ والدین باید آن را بخوانند. این کتاب تحقیقاتی تعیین‌کننده در مورد فروپاشی سلامت روان کودکان و نوجوان در عصر تلفن‌های هوشمند، رسانه‌های اجتماعی و موج فناوری‌های بزرگ است و به شما کمک می‌کند بتوانید جلوی این موج را بگیرید و کودکانی سالم‌تر و آزادتر داشته باشید. تمامی والدین، معلمان، مدارس، شرکت‌های بزرگ فناوری و دولت‌ها می‌توانند با مطالعهٔ این کتاب سهمی در پایان‌دادن به این همه‌گیری روانی در میان کودکان و نوجوانان داشته باشند و دوران کودکی طبیعی‌تر و انسانی‌تری را برای آن‌ها رقم بزنند.

جملات درخشانی از کتاب اضطراب نسل زِد:

«وقتی با والدین نوجوانان صحبت می‌کنم مکالمه اغلب به گوشی‌های هوشمند، شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های ویدئویی می‌رسد. داستان‌هایی که والدین به من می‌گویند چند الگوی رایج دارد. یکی از این الگوها «تعارض دائمی» است: والدین سعی می‌کنند قوانینی وضع و محدودیت‌هایی اعمال کنند، اما ابزارهای دیجیتال آن‌قدر زیاد شده‌اند، بحث‌ها آن‌قدر کشدار شده‌اند، راه‌های دور زدن این محدودیت‌ها آن‌قدر فراوان شده که اصلاً مگر می‌شود با چند قانون ساده، زندگی خانوادگی را آرام‌تر کرد؟ با بحث‌هایی که اطراف قوانین استفاده از فناوری شکل می‌گیرد، زندگی خانوادگی به میدان جنگ تبدیل شده است. در این شرایط حفظ آداب‌ورسوم خانوادگی و ارتباطات اولیهٔ انسانی مانند مقاومت در برابر خیزابی اوج‌‌گیرنده است که والدین و کودکان را با هم در خود غرق می‌کند. در مورد اکثر والدینی که با آن‌ها صحبت می‌کنم گفت‌وگوی ما بر هیچ بیماری روانی خاصی متمرکز نیست. اما نگرانی اساسی‌ای هست که اتفاقی غیرطبیعی در حال رخ دادن است و اینکه فرزندانشان با افزایش ساعات فعالیت آنلاین، چیزهایی را ـ و در واقع تقریباً همه چیز را ـ از دست می‌دهند. اما گاهی اوقات، داستان‌هایی که والدین برایم تعریف می‌کند، جدی‌تر و تلخ‌تر از این حرف‌هاست. بعضی والدین احساس می‌کنند فرزند خود را از دست داده‌اند.»

«در ابتدا زندگی جیمز بهتر شد؛ او واقعاً از بازی‌ها و از ارتباطات اجتماعی لذت می‌برد. اما با شروع بازی فورتنایت و طولانی‌تر شدنِ زمان بازی جیمز، رفتار او شروع به تغییر کرد. پدر جیمز می‌گوید: «در آن زمان بود که افسردگی، عصبانیت و تنبلی او بروز پیدا کرد. آن موقع بود که پرخاشگری و حتی لگدزدن به ما را شروع کرد.» در واکنش به تغییر رفتار ناگهانی جیمز، والدینش تمام وسایل الکترونیکی او را جمع کردند. بعد از این اقدام، ججیمز علائم ترک اعتیاد، از جمله تحریک‌پذیری و پرخاشگری شدید را از خود بروز داد و حاضر نشد از اتاقش بیرون بیاید. اگرچه پس از چند روز شدت علائم او کمتر شد، والدینش همچنان احساس بیچارگی می‌کردند. «ما سعی کردیم استفادهٔ او را محدود کنیم، اما او به غیر دوست‌های مجازی‌اش، هیچ دوست دیگری ندارد؛ تا کجا می‌توانیم او را محدود کنیم؟» مهم نیست که داستان چگونه یا چقدر وخیم شده باشد، همهٔ این خانواده‌ها به یک اندازه احساس عجز و ناتوانی می‌کنند. بیشتر والدین نمی‌خواهند فرزندانشان کودکیِ گوشی‌محور داشته‌ باشند، اما اوضاع دنیا طوری شده که اگر والدینی فرزندش را از این موج دور نگه دارد، طوری به نظر می‌آید که انگار فرزندش را به انزوا و گوشه‌نشینی محکوم کرده است.»

«اما در اوایل دههٔ ۲۰۱۰ چه اتفاقی برای نوجوانان افتاده بود؟ ما باید بفهمیم چه کسی از چه زمانی از چه چیزی رنج می‌بَرد. پاسخ دقیق‌ به این سؤال‌ها برای شناسایی علل این موج و یافتن راه‌های بالقوه‌ای برای برطرف کردن آن بسیار مهم است. گروه من قصد داشت به پاسخ همین سؤال‌ها برسد و این فصل با جزئيات نحوهٔ رسیدن ما به نتایج تحقیقاتمان را شرح خواهد داد. ما با کاوش در داده‌های بیشتر دربارهٔ سلامت روانی نوجوانان، به سرنخ‌های مهمی برای کشف این معما رسیدیم. در اولین سرنخ مشخص می‌شود که اختلال‌های اضطراب و افسردگی دلیل این شیوع است و در اصطلاح روان‌پزشکی هر دو در دستهٔ اختلالات درونی‌ساز طبقه‌بندی می‌شوند. در چنین اختلال‌هایی فرد دچار احساس ناراحتی شدید می‌شود و علائم را در درون خود تجربه می‌کند. فرد مبتلا به اختلال درونی‌کننده احساساتی مانند دل‌شوره، ترس، غم و ناامیدی را تجربه می‌کند، نشخوار فکری می‌کند و اغلب از مشارکت اجتماعی کناره می‌‌گیرد. در مقابل، اختلالات برونی‌ساز آن‌هایی‌اند که در آن‌ها فرد احساس ناراحتی می‌کند و علائم و پاسخ‌ها را به سمت بیرون و معطوف به دیگران، بروز می‌دهد. این حالت، اختلال سلوک، مشکل در مدیریت خشم و تمایل به خشونت و خطرپذیری بیش از حد را شامل می‌شود. در سنین، فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف، دختران و زنان از نرخ‌های بالاترِ اختلالات درونی‌ساز رنج می‌برند، درحالی‌که پسران و مردان نرخ‌های بالاتری از اختلالات برونی‌ساز را تجربه می‌کنند.»

تحلیلی بر کتاب اضطراب نسل زِد‌:

پس از یک دهه ثبات یا بهبود وضعیت نوجوانان، ناگهان سلامت روان آن‌ها در اوایل دههٔ ۲۰۱۰ سقوط کرد. نرخ افسردگی، اضطراب، خودآزاری و خودکشی در میان نوجوانان به شدت افزایش یافت و در بسیاری از زمینه‌ها دو برابر شد، چرا؟ جاناتان هایت روان‌شناس اجتماعی، در کتاب اضطراب نسل زِد، حقایقی را در مورد نوعی اپیدمی روانی در میان نوجوانان که هم‌زمان بسیاری از کشورها را تحت‌تأثیر قرار داده است، بیان می‌کند. او سپس به بررسی ماهیت دوران کودکی می‌پردازد و به خوانندگان نشان می‌دهد که چرا کودکان به بازی و کاوش مستقل نیاز دارند تا به بزرگسالانی توانا و شکوفا تبدیل شوند. هایت نشان می‌دهد که چگونه «کودکی مبتنی بر بازی» در دههٔ ۱۹۸۰ افول کرد و چگونه سرانجام با ورود «کودکی مبتنی بر تلفن هوشمند» در اوایل ۲۰۱۰ به طور کامل از بین رفت. او در این کتاب بیش از ده روش را معرفی کرده است که به کمک آن‌ها می‌توانید «سیم‌کشی مجدد مغز کودکان» که با رشد اجتماعی و عصبی کودکان تداخل پیدا کرده است را تغییر دهید. با کمک این کتاب می‌توانید از کم‌خوابی گرفته تا پراکندگی توجه، اعتیاد، تنهایی، مقایسهٔ اجتماعی و حتی از کمال‌گرایی کودکان و نوجوانان پیشگیری کنید. هایت در این کتاب توضیح می‌دهد که چرا رسانه‌های اجتماعی به دختران بیشتر از پسران آسیب می‌رسانند و چرا پسران از دنیای واقعی به سمت مجازی پناه برده‌اند و پیامدهای فاجعه‌بار آن‌ها برای خودشان، خانواده‌ها و جامعه را نشان می‌دهد.

اگر از خواندن کتاب اضطراب نسل زِد لذت بردید، از مطالعۀ کتاب‌های زیر نیز لذت خواهید برد:

• کتاب علیه تربیت فرزند اثر آلیسون گوپنیک روان‌شناس پیشروی عصر معاصر است. او در این کتاب از غیرعلمی‌بودن و همچنین زیان‌بار بودن فراهم کردن محیطی امن و برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند برای کودکان و نوجوانان می‌گوید و نشان می‌دهد چرا هرگز والدین نباید دنبال ساختن و شکل‌دادن فرزندان‌شان باشند. 

• کتاب نگاهی بر ابعاد روان‌شناختی و سبک زندگی نسل  Z اثر زهره نوری نویسندهٔ ایرانی است. نویسنده معتقد است که کودکان این دوره «دیجیتال زاده» یا «نسل اینترنت» هستند و تمام اوقات فراغت‌شان در فضای مجازی می‌گذرد. او در این کتاب نشان می‌دهد که چرا نوجوان انقدر به گوشی خود وابسته هستند و این‌که راه‌های درک، آموزش و کنارآمدن با این‌ نسل را به والدین، آموزگاران و برنامه‌ریزان آموزشی نشان می‌دهد.

دربارۀ جاناتان هایت‌: روان‌شناس اجتماعی

اضطراب نسل زد

جاناتان دیوید هایت روان‌شناس اجتماعی و نویسندهٔ آمریکایی در ۱۹۶۳ به دنیا آمد. او استاد اخلاقیات در دانشکدهٔ بازرگانی استرن در دانشگاه نیویورک است. زمینه‌های اصلی مطالعهٔ هایت روان‌شناسی اخلاق و عواطف اخلاقی است. مشارکت‌های علمی هایت در حوزهٔ روان‌شناختی نظریهٔ مبانی اخلاقی را شکل داده است و در مطالعاتش تلاش می‌کند منشأ تکاملی اسدلال اخلاقی انسان را براساس احساسات ذاتی و درونی به جای منطق و عقل توضیح دهد. این نظریه بعداً برای تبیین استدلال‌های اخلاقی مختلف و چگونگی ارتباط آن‌ها با ایدئولوژی سیاسی و جهت‌گیری‌های سیاسی که مجموعه‌های مختلف اخلاقی را در اولویت قرار می‌دهند، گسترش یافت. این تحقیقات پایهٔ کتاب‌های آیندهٔ هایت در مورد موضوعات مختلف شد. هایت چندین کتاب از جمله «فرضیهٔ خوشبختی» را برای مخاطبان عمومی نوشته است که رابطهٔ بین فلسفه‌های باستان و علم مدرن را بررسی می‌کند. در سال ۲۰۲۴ کتاب «اضطراب نسل زد» از این نویسنده منتشر شد و او در این کتاب این نظریهٔ جنجالی را مطرح کرد که ظهور گوشی‌های هوشمند و مراقبت بیش از حد والدین منجر به «سیم‌کشی مجدد» ذهن کودکان و افزایش بیماری‌های روانی شده است.

نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی