نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات لوح فکر منتشر کرد:
چانگ و گریبل «اسطورهها» (یا ترهات) بنیادین دیدگاه نئولیبرال را در مورد توسعه اقتصادی ویران میکنند و در زمینه تجارت و صنعت خصوصی سازی حقوق مالکیت معنوی مقررات مالی و اقتصاد کلان پیشنهادات سیاستی موجز و سازنده ارائه میدهند. بازپس گیری توسعه مانیفستی است که باید در قفسه کتاب سیاستگذاران دانشگاهیان و دانشجویان سراسر جهان وجود داشته باشد.
فروشگاه اینترنتی ۳۰بوک
بازپسگیری توسعه از سایت آمازون امتیاز ۴.۱ از ۵ را دریافت کرده است.
بازپسگیری توسعه یک راهنمای بدیل برای سیاستگذاری اقتصادی، اثر هان جون چانگ و آیلین گرِیبِل دو تن از چهرههای معتبر اقتصادی است و برای اولینبار در سال ۲۰۰۴ منتشر شد. با اینکه از سال ۲۰۰۴ تا به امروز خیلی چیزها تغییر کرده است اما نویسندگان در این کتاب موفقیت نسبی برخی از کشورهای در حالتوسعه در عبور از بحران مالی جهانی و تضادهای نهفتهٔ مدل نئولیبرالی را آشکار کردهاند. وضعیت ناشی از نوآوری سیاستِ باز، بهطور فزاینده در تقسیم شمال-جنوب جهانی به این معنا است که بازپسگیری توسعه امروزه حتی بیشتر از زمانی که برای اولینبار منتشر شد، به روزگار ما مرتبط است. تاریخ در حال ساختهشدن است.
«دکترین اقتصادی نئولیبرال ادعا میکند که هیچ جایگزینی برای نسخههای سیاستی که پایههای موفقیت در عصر جهانی شدن را فراهم میکند وجود ندارد. این کتاب نظام باور ضمنی در این ادعا را زیر سؤال بُرده و رد میکند. این کار به شیوهای انجام شده که بسیار شمایلشکنانه است. با اینحال، بر پایهٔ تئوری اقتصادی و شواهد تجربی و تاریخ نوشته شده است.» - دیپک نایار، دانشگاه جواهر لعلنهرو
«چانگ و گریبل در دنیایی که با بحرانها، نهادهای بهخطر افتاده و نابرابریهای روبهرشد درهم شکسته است، یک نقشهٔ راه واقعی و قابل اجرا برای آیندهای پسا نئولیبرالی ترسیم کردهاند. دیگر دنبال چیزی نگردید، جایگزینهایی وجود دارد و کتاب بازپسگیری توسعه راه را به شما نشان میدهد.» - جیمز هاینتز، دانشگاه ماساچوست آمهرست
«این کتاب بهطور غیرمعمولی خوب، مستقیم و مختصر مواضع نئولیبرالی را بهطور عادلانه توصیف میکند. نقدهای تئوریک دقیق و تجربی بسیاری نیز ارائه داده است و سیاستهای جایگزین عملی را توصیف میکند که محدودیتهای سیاسی، اقتصادی و مالی را در نظر گرفتهاند. بحث در مورد سیاستهای مالی، پولی، تجاری، صنعتی و حقوق مالکیت معنوی بسیار قوی و سازنده است و این کتاب راهنماییهای نوآورانهٔ بسیاری مهمی دارد. این کتاب یک دستاورد خوب و دقیق است که به تسریع توسعهٔ کارآمد و عادلانهٔ اجتماعی میپردازد.» - جان لانگمور، دانشگاه ملبورن
«کتاب چانگ و گریبل در شرایط کنونی که جهان از بحران مالی جهانی عبور میکند بیش از پیش اهمیت پیدا میکند. این بحرانهای اقتصادی، سیاست جدیدی ایجاد کرده در آنها کشورها و شهروندان سعی در بازپسگیری اقتصادهایشان برای دستیابی به ثبات مالی، رشد فراگیر و پایداری محیط زیست دارند. کتاب بازپسگیری توسعه هنوز هم یک راهنمای کلیدی برای کسانی است که به دنبال آیندهای متعادلتر هستند و همچنین منبع مهمی برای استدلالهای مختلف به شمار میرود. این کتاب یک مطالعهٔ ضروری برای سیاستگذاران، دانشجویان و دانشگاهیان است.» - کوین گالاخر، دانشگاه بوستون
این کتاب نقدی کامل از مدل اقتصادی نئولیبرالی حاکم است و میتواند دیدگاه متفاوتی در مورد نحوهٔ شکلگیری سیاستهای اقتصادی و تأثیرات آنها در اختیار خوانندگان قرار بدهد. همچنین نویسندگان در این کتاب مجموعهای از سیاستهای جایگزین را براساس نظریههای اقتصادی و شواهد تجربی ارائه کردهاند. اگر به رویکردهای نوآورانه برای توسعهٔ اقتصادی علاقه دارید، این کتاب میتواند بینشهای ارزشمندی را در این زمینه، در اختیار شما قرار دهد.
«بسیاری از اقتصاددانان استدلال میکنند که کشورهایی مانند انگلیس و ایالات متحده آمریکا بهخاطر تعهد کامل به سیاستهای بازار آزاد مبدل به رهبران اقتصادی جهان شدند. درواقع بهجای هدایت دولتی تجارت و جریانهای مالی، این سیاستها به تقویت بازار میپردازند. این استراتژی دامنه تنظیمگری دولت را حداقل کرده و مالکیت خصوصی منابع، بنگاهها و حتی ایدهها را تشویق میکند. از این منظر، فرانسه قرن نوزدهم بهخاطر دخالتهای بیجای دولت، نقش بازیگر اصلی در صحنهٔ جهانی را به انگلیس واگذار کرد. به همین شکل، رشد اقتصادی پایین ژاپن در دهه گذشته نیز بهخاطر عدم موفقیت رهبران این کشور در آزادسازی اقتصاد نیمهدولتیاش بود. در اوایل قرن بیستم دخالت نابخردانهٔ دولت به شکل واضحتری در سیاستهای ناموفق حمایتگرایی در کشورهای صنعتی قابل مشاهده است. پس از موفقیت بریتانیا از طریق تجارت آزاد در قرن هجدهم، اکثر کشورهای صنعتی امروز تا دههٔ ۱۸۷۰ این راهبرد را پذیرفتند. تجارت آزاد موجب ظهور عصر جدیدی از رشد بیسابقه اقتصادی شد که تا سال ۱۹۱۳ ادامه داشت. متأسفانه این دوران تجارت آزاد با جنگ جهانی اول و بیثباتی اقتصادی و سیاسی پس از آن پایان یافت.»
«اکثر کشورهای درحالتوسعه این سیاستهای مداخلهجویانه را تا اوایل دههٔ ۱۹۸۰ حفظ کردند. تا آن زمان این سیاستها بهعنوان شکستی بزرگ شناخته شده بود. حمایت از صنایع نوزاد، به هدف خود که ایجاد صنایع رقابتپذیر بینالمللی بود دست نیافت. بنگاههای دولتی نیز عملکرد ضعیفی داشتند؛ یارانههای دولتی و جدایی از بازار رقابتی موجب انبساط، ناکارآمدی و وابستگی این بنگاهها به دولت شد. رشد بازارهای مالی متوقف شد، درحالیکه نهادهای مالی منابع خود را به بنگاههای ناکارآمد تخصیص میدادند. بهعلاوه کنترلهای مالی و صنعتی، منجر به فساد گسترده، مقررات دستوپاگیر اداری و تخصیص نادرست و پرهزینهٔ بودجه به استعدادهای کارآفرین شد. این سیاستها در کنار هم، کسری بودجه و بدهیهای خارجی هنگفت، تورم افسارگسیخته و نابسامانیهای اقتصادی بیشماری را ایجاد کردند. بحران اقتصادی که در دههٔ ۱۹۸۰ سراسر جهان درحالتوسعه را فراگرفت نتیجهٔ مستقیم این سیاستهای اشتباه بود. این بحران باعث شد سیاستگذاران با آغوش باز سرمایهداری بازار آزاد را بپذیرند؛ هر چند دیگر دیر شده بود.»
«علاوه بر این موارد، کشورهای صنعتی در طول دورهٔ پس از جنگ جهانی دوم از انواع سیاستهای مالی مداخلهجویانه استفاده کردند که تأثیرات زیادی داشتند. این کشورها قبل از جنگ جهانی دوم گرفتار بیثباتی مالی مداوم بودند، زیرا بسیاری از آنها نه بانک مرکزی داشتند و نه مقررات مالی کارآمد. ثبات مالی، و رشد متعاقب آن، پس از جنگ جهانی دوم تا حد زیادی محصول مقررات مالی مؤثری بود که از مشخصههای اصلی این برهه محسوب میشود. در دوران پس از جنگ جهانی دوم، ژاپن و بیشتر کشورهای اروپایی بخشهای مالی کشورشان را به نیازهای توسعهای صنعت گرده زدند و بدین وسیله رشد صنعتی قابل توجهی پدید آمد. برای مثال، دولت فرانسه (از طریق بانک مرکزی تحت کنترل خود) حمایت نظام مالی از اهداف سیاست صنعتی را تضمین میکرد. دولت ژاپن (با همکاری بانک مرکزی و وزارت مالیه) اطمینان میداد که بخشهای صنعتی راهبری از تأمین مالی کافی و با هزینهٔ مناسب بهرهمند میشوند. همانطور که در فصل ۹ خواهیم دید، تقریباً تمام کشورهای صنعتی امروز، از پایان جنگ جهانی دوم تا حدود ۱۹۸۰، کنترلهای سختگیرانهای بر جریانهای بینالمللی سرمایه حفظ کردند. این سیاستها با عنوان سیاستهای کنترل سرمایه شناخته میشوند، بهمنظور ارتقای توسعهٔ اقتصادی و محافظت از اقتصادهای شکننده در برابر بیثباتی ناشی از فرار سرمایه طراحی شده بودند.»
همه گمان میکردند که هیچ جایگزینی برای اقتصاد نئولیبرال وجود ندارد اما این جایگزین در سال ۲۰۰۴ همراه با کتاب بازپسگیری توسعه منتشر شد. بسیاری از مفروضات محرک یکسان ـپولگرایی و جهانیشدن ـ در تشکیلات سیاست توسعهٔ بینالمللی باقی میمانند. ها جون چانگ و آیلین گریبِل با ترکیب نقد اقتصادی و مجموعهای از سیاستهای نوآورانه و همچنین تجزیه و تحلیل عمیق تجارب اقتصادهای پیشرو غرب و شرق آسیا، با این مدل توسعهٔ نئولیبرالی روبهرو میشوند. بخش اول کتاب شامل شش «افسانهٔ توسعه» متفاوت ولی درعینحال مرتبط به هم میشود. مجموع این افسانهها دانش متعارف امروز در مورد اینکه چه نوع سیاستها و نهادهای اقتصادی برای کشورهای درحالتوسعه مناسب هستند، تشکیل میدهند. این بخش زمینهٔ بحث ما دربارهٔ سیاستهای اقتصادی بدیل را فراهم میکند. هر فصل با شرح کوتاهی از یک افسانهٔ توسعه آغاز میشود و در ادامه استدلالهای حامی افسانهٔ مطرح شده بررسی خواهد شد و در نهایت با رد دقیق و تفصیلی افسانه به پایان میرسد.
• کتاب اقتصاد خوردنی اثر دیگری از ها جون چانگ اقتصاددان و استاد دانشگاه است. اقتصاد از نگاهها چون چانگ دانشی است که با زندگی و شیوه نگاه و تعامل ما با جهان اطراف خود گره خورده است. او در کتاب اقتصاد خوردنی تلاش دارد تا در قالب داستانهایی از غذاهای مختلف در فرهنگهای گوناگون، نظریههای اقتصادی متنوعی را شرح دهد.
• کتاب بازار آزاد و دشمنان آن اثر لودویگ فون میزس یکی از بزرگترین متفکران علوم اجتماعی و نظریهپردازان علم اقتصاد در سدهٔ بیستم میلادی است. کتاب بازار آزاد و دشمنان آن شامل نُه درسگفتار اقتصادی است که همگی در سال 1951 از جانب این متفکر و اقتصاددان برجسته ارائه شدهاند. در این درسگفتارها او بهزبانی ساده و روان، به دفاع از لیبرالیسم و اقتصاد سرمایهداری و بازار آزاد پرداخته و پوزیتیویسم و مارکسیسم و سوسیالیسم را نقد کرده است.
ها جون چانگ اقتصاددان و استاد دانشگاه اهل کرهٔ جنوبی است که در سال ۱۹۶۳ به دنیا آمد. او از سال ۱۹۹۰ در دانشکدهٔ اقتصاد دانشگاه کمبریج تدریس میکند. چانگ در اقتصاد نهادی و توسعه تخصص دارد و از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ در دانشگاه کمبریج سخنرانی میکند. او به عنوان مشاور با سازمانهای بینالمللی متعددی از جمله آژانسهای مختلف سازمان ملل، بانک جهانی و بانک توسعهٔ آسیایی همکاری کرده است. از او تاکنون ۱۱ کتاب منتشر شده است که یکی از کتابهایش در سال ۲۰۰۳ برندهٔ جایزهٔ میردال شد. در سال ۲۰۰۵ ها جون چانگ جایزهٔ لئونتیف را برای پیشبرد مرزهای اندیشهٔ اقتصادی دریافت کرد. او هم اکنون استاد اقتصادِ دانشگاه کمبریج است و کتاب مهم دیگرش با عنوان «چیزهایی که دربارهٔ سرمایهداری به شما نمیگویند» در سال ۲۰۱۰ منتشر شد.
نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.