

سازمان انسان سالار
انتشارات آریانا قلم منتشر کرد:
کلمۀ «بوروکراسی» مانند «اسببخار» به نظر یادگار دوران قدیم میآید؛ و از بسیاری لحاظ هم همینطور است، اما شوربختانه بوروکراسی هنوز حضوری پررنگ در زندگیمان دارد. بوروکراسی درحال بزرگ شدن است و نه کوچک شدن. درحالیکه در دنیای تغییرات بیوقفه و چالشهای بیسابقه، ما به سازمانهایی نیاز داریم که انعطافپذیر و جسور باشند اما متأسفانه، سازمانهای زیادی تحت فشار بوروکراسی هستند که این موضوع آنها را تنبل و ترسو کرده است.
سازمانهای بوروکراتیک پررخوت، تدریجی و یأسآورند. در بوروکراسی، قدرتی که برای شروع تغییر نیاز است به چند رهبر ارشد واگذار شده است. وقتی آنهایی که در رأس قرار دارند در دام انکار، تکبر و نوستالژی میافتند، همانطور که اغلب هم چنین است، آن سازمان رو به ضعیف شدن میگذارد. به همین دلیل است که تغییرات عمیق در بوروکراسی معمولاً دیرهنگام و تشنجزاست.
بوروکراسی خلاقیت و ابتکار را خفه میکند. به عنوان رهبران، کارمندان، سرمایهگذاران و شهروندان، ما شایسته شرایط بهتری هستیم. ما به سازمان هایی نیاز داریم که جسور، کارآفرین و چابک باشند.خوشبختانه، بوروکراسی تنها راه سازماندهی فعالیتهای انسانی در مقیاس بزرگ نیست. در سرتاسر جهان، گروه کوچک اما روبهرشدی از پیشگامان پسابوروکراسی درحال اثبات این موضوعاند که میشود از مزایای بوروکراسی کنترل، ثبات رویه و هماهنگی بهره برد و درعینحال از معایب آن انعطافناپذیری، میانمایگی و بیاعتنایی دوری کرد.
در کتاب سازمان انسانسالار، گری همل و میکله زانینی استدلالی پرشور و مبتنی بر دادهها برای از بین بردن بوروکراسی و جایگزینی آن با چیزی بهتر مطرح میکنند. همچنین دربارۀ اینکه چگونه ویژگیهای بوروکراسی نوآوری و مشارکت را تحلیل میبرد، چگونه برخی سازمانهای بدعتگذار هنجارهای بوروکراتیک را به چالش میکشند، چگونه هزینههای پنهان بوروکراسی در سازمانتان را محاسبه کنید؛ هفت اصل محوری سازمان انسانمحور چیست و… توضیح میدهند.
فروشگاه اینترنتی 30 بوک
معرفی کتاب سازمان انسان سالار اثر گری همل
امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
جوایزی که کتاب سازمان انسان سالار از آن خود کرده است:
• برندهٔ مدال نقرهای بهترین کتاب تفسیری تجاری در سال ۲۰۲۱
• یکی از ده کتاب برتر فناوری سال ۲۰۲۰ فوربز
• یکی از بهترین کتابهای سال ۲۰۲۰ فایننشال تایمز به انتخاب منتقدان
• یکی از بهترین کتابهای کسبوکار سال ۲۰۲۰ به انتخاب استراتژی + کسبوکار
معرفی کتاب سازمان انسان سالار:
واکنشهای جهانی به کتاب سازمان انسان سالار:
«آقایان همل و زانتینی ممکن است چیزی مهم را کشف کرده باشند. افراد زیادی از شغل خود ناراضی هستند. نظرسنجی گالوپ از کارمندان آمریکایی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که از میان کمتر از یکچهارم افراد که انتظار میرود در شغل خود نوآور باشند، تنها یک نفر از پنج نفر احساس میکرد که نظرش در محل کار اهمیت بسیاری دارد. خلاقیت خود را آزاد کنید و بهرهوری باعث افزایش رضایت شغلی میشود و بدین ترتیب افراد آزاد خواهند بود تا تواناییهای خود را نشان دهند.» - اکونومیست
«نویسندگان طرحی جدید و جذاب برای طراحی سازمانی ارائه میدهند که در عین اجتناب از جریمهها، چند مزایای ضروری بوروکراسی را در برمیگیرد. آنها همچنین خوانندگان را وارد مشاغل نمونهای میکنند که توانستهاند مدل بورکراتیک سنتی را تغییر دهند. این مفهوم مستدل کاملاً حول اصول نویسندگان در مورد انسان سالاری توسعه یافته است و شامل جزئيات عملی در مورد چگونگی دستیابی به اهداف انقلابی میشود.» - لایبرآری ژورنال
«همل و زانتینی به دو شاهکار قابل توجه دستیافتهاند. آنها یکی از قانعکنندهترین نقدهایی را که تابهحال خواندهام از بوروکراسی ارائه کردهاند که راههای بسیاری را توضیح میدهد که سازمانهای بوروکراتیک استقلال، انعطافپذیری و خلاقیت انسان را تضعیف میکنند. و آنها یک فراخوان تکاندهنده برای انجام بهتر کار ارائه کردهاند ـ برای ایجاد سازمانهایی که نبوغ روزمرهٔ افراد درون آنها را آزاد میکنند. با بینشهای دقیق و راهنمایی عملی، انسان سالاری یک کتاب ضروری است.» - دنیل اچ. پینک، نویسنده
چرا باید کتاب سازمان انسان سالار را بخوانیم؟
جملات درخشانی از کتاب سازمان انسان سالار:
«از هر کسی که بخواهید سازمانش را برایتان ترسیم کند، آن تصویر آشنا از هرم خطوط و خانهها را تحویلتان خواهد داد. زنجیرهٔ فرماندهی ثابت یکی از پایدارترین ساختارهای اجتماعی بشریت است. این زنجیره ساده، مقیاسپذیر و بهظاهر دائمی است. بهراحتی میشود باور کرد که اقدامات انسانی در مقیاس بزرگ بدون ساختار قدرت از بالا به پایین غیرممکن است. وحدتِ فرماندهیْ شیوهٔ دستوردهی در سازمان را تضمین میکند. داشتن سلسلهمراتب دقیقِ فرماندهی و اختیاراتْ ابهام را به حداقل میرساند. داشتن قدرت تصمیمگیری برمبنای جایگاه سازمانیْ قدرت و شایستگی را با هم همسو میکند. در غیاب سلسلهمراتب رسمی، هرجومرج به وجود میآید. درست است؟ خب، شاید هم نه. پروژهٔ اطلس را در نظر بگیرید، یکی از چهار طرح تحقیقاتی که برخورددهندهٔ هادرونی بزرگ را تشکیل میدهد. اطلس که شامل بیش از ۳۰۰۰ دانشمند از ۱۸۰ مؤسسه است در سال ۱۹۹۲ راهاندازی شد تا عمیقترین رازهای جهان را کشف کند. برای این منظور، گروه اطلس یکی از پیچیدهترین دستگاههایی را ساخت که تابهحال ساخته شده است؛ دستگاه آشکارساز غولپیکر ذرات به ارتفاع ۴۵ متر و طول ۲۵ متر، با بیش از ۱۰ میلیون قطعه که باید در اعماق خاک دهکدهای در سوئیس مونتاژ میشد.»
«بوروکراسی مانند هرزهنگاری است: بهسختی میشود کسی را پیدا کرد که از آن دفاع کند، اما چیزهای زیادی از آن همه جا هست. داگ مّکمیلِن، مدیرعامل والمارت، بوروکراسی را «شرور» مینامد. جیمی دایُمن، رئيس هیئتمدیره و مدیرعامل جِیپی مورگان چِیس، آن را «بیماری» میخواند؛ درحالیکه چارلز مانگِر، نائبرئیسِ هیئتمدیرهٔ برکشایر هاتاوی، میگوید باید بازوهای بوروکراسی «مانند سرطان رفتار کرد و اتفاقاً این دو بسیار به هم شبیهاند.» احتمالاً فکر میکنید بوروکراسی با داشتن چنین دشمنانی دیگر باید رفتنی باشد، اما اینطور نیست. از سال ۱۹۸۳، تعداد مدیران شرکتی و مدیران اداری در بین نیروی کار ایالات متحده بیش از دو برابر شده، درحالیکه اشتغال در سایر مشاغل فقط ۴۴ درصد افزایش یافته است. قرار نبود چنین اتفاقاتی بیفتد. پیتر دراکر در سال ۱۹۸۸ پیشبینی کرد که، در عرض بیست سال، عموم سازمانها تعداد لایههای مدیریتی را به نصف و سمتهای مدیریتیشان را تا دوسوم کاهش خواهند داد. او اشتباه میکرد. بوروکراسی در سلامت کامل به سر میبرد و به نظر میرسد مانند همیشه خللناپذیر است. برای شکستدادن بوروکراسی، باید دریابیم که چه چیزی آن را تا این حد جانسخت کرده است.»
تحلیلی بر کتاب سازمان انسان سالار:
در کتاب سازمان انسان سالار چه میخوانیم؟
فهرست مطالب کتاب سازمان انسان سالار
۱. کاملاً انسانی
۲. بوروکراسی در جایگاه متهم
۳. محاسبهٔ هزینه
بخش دوم. انسانسالاری در عمل: آیا واقعاً میتوانیم عاری از بوروکراسی شویم؟
۴. نیوکور: انسان بسازیم نه کالا
۵. هایر: هر فرد یک کارآفرین
بخش سوم. اصول انسانسالاری: دیانای سازمان انسانمحور چیست؟
۶. اصول مقدم بر شیوهها
۷. قدرت مالکیت
۸. قدرت بازارها
۹. قدرت شایستهسالاری
۱۰. قدرت جمع انسانی
۱۱. قدرت باز بودن
۱۲. قدرت آزمایشگری
۱۳. قدرت تناقض
بخش چهارم. مسیر انسانسالاری: چگونه به آنجا برسیم؟
۱۴. میشلن: گامهای اول
۱۵. از اینجا شروع کنید
۱۶. گسترشش دهید
اگر از خواندن کتاب سازمان انسان سالار لذت بردید، از مطالعۀ کتابهای زیر نیز لذت خواهید برد:
دربارۀ گری همل: نویسندهٔ کتاب سازمان انسان سالار

شاید بپسندید













