

جنگ دنیاها
انتشارات کتاب پارسه منتشر کرد :
معرفی رمان جنگ دنیاها
اولین رمان علمی – تخیلی دربارۀ حملۀ آدمفضاییها به زمین. جنگِ دنیاها، با عنوان اصلی The War of the Worlds، از آثار کلاسیک، مهم و مشهور ادبیات علمی – تخیلی است.
متن اصلی رمان جنگ دنیاها اولین بار در سال 1897 بهصورت پاورقی دنبالهدار و سپس در سال 1898 بهصورت کتاب منتشر شد.
گفتنیست که اجرایی رادیویی از جنگ دنیاها توسط اورسن ولز در سال 1938 شنوندگان این برنامه را ترساند، چون اورسن ولز طوری آن را اجرا کرده بود که انگار واقعاً مریخیها به زمین حمله کردهاند.
جنگ دنیاها بر علم نیز تأثیر گذاشت و الهامبخش ساخت موشکهایی شد که حدود هفتادویک سال بعد از انتشار این رمان، فرود فضاپیمای «آپولو 11» بر ماه را میسر کردند.
دربارۀ رمان جنگ دنیاها
اچ. جی. ولز در جنگ دنیاها داستانی دربارۀ حملۀ مریخیها به زمین روایت میکند و از خلال این داستان مهیج و سرگرمکننده به نقد امپریالیسم و استعمار نیز میپردازد. در رمان جنگ دنیاها انسانهای زمینی در نسبت با مریخیها موجوداتی پستتر تخیل میشوند. اچ. جی. ولز در این رمان این ایده را مطرح میکند که چهبسا مریخیها ما انسانها را همانطور ببینند که ما میمونها را و اگر فرایند تکامل را به سیاراتی بهجز زمین هم تعمیم دهیم مریخیها هم با غیرقابلسکونت شدن سیارۀ خود به زمین هجوم خواهند آورد و ما انسانها را نابود خواهند کرد.
اچ. جی. ولز در کتاب جنگ دنیاها از خلال نگارش داستانی علمی – تخیلی که در آن سیارۀ زمین به عرصۀ هجوم و تاختوتاز مهاجمانی از مریخ بدل شده است، به نقد نوع برخورد بیرحمانه و وحشیانۀ انسان با موجودات دیگر و همچنین برخورد بیرحمانه و وحشیانۀ انسان اروپایی با بومیان غیراروپایی میپردازد.
جنگ دنیاها رمانی با راوی اولشخص است. راوی تعریف میکند که مریخیها چطور سوار بر سفینههای استوانهایشکل و در هیئتی مهیب و هیولاوش به زمین میآیند، انسانها را با اشعهای داغ میسوزانند و جنگی بزرگ را با ساکنان زمین آغاز میکنند و هول و وحشتی عظیم پدید میآورند. اما سرانجام این جنگ چه خواهد شد؟ آیا زمینیان موفق میشوند مریخیهای اشغالگر را به عقبنشینی وادارند؟ این را با خواندن کامل کتاب جنگ دنیاها در خواهید یافت.
جنگ دنیاها با ترجمه و مقدمۀ عباس گودرزی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
بخشی از رمان جنگ دنیاها
«فکر میکنم همه منتظر خروج یک انسان بودند – موجودی که شاید با ما انسانهای ناسوتی کمی تفاوت داشت ولی در اساس خود، انساننما میبود. اما وقتی نگاه کردم، چیزی را دیدم که در سایهروشن غروب میجنبید. تودههایی از دود خاکستریرنگ یکی پس از دیگری، بالا میآمدند و در میان آنها دو صفحۀ نورانی مانند دو عدد چشم پیدا شد. بعد از آن، چیزی شبیه به یک مار خاکستری به ضخامتِ یک عصای معمولی، از میان حفره، رقصان و چرخزنان بالا آمد و به حالت خزیدن مار به سوی من حرکت کرد و در ادامه، یکی دیگر از آنها، به همین شکل و وضع بیرون آمد.
لرزه به اندامم افتاد. زنی که پشت سر ما بود، جیغی کشید. من هم روی برگرداندم و در حالی که هنوز چشم به استوانۀ عجیب داشتم، دیدم که همچنان موجودات قیطانی از آن بیرون میخزیدند.»
دربارۀ اچ. جی. ولز، نویسندۀ رمان جنگ دنیاها
هربرت جورج ولز (Herbert George Wells)، معروف به اچ. جی. ولز (H. G. Wells)، متولد 1866 و درگذشته به سال 1946، داستاننویس، مورخ و روزنامهنگار انگلیسی بود. از اچ. جی. ولز بهعنوان «پدر داستانهای علمی – تخیلی» و «شکسپیر ادبیات علمی – تخیلی» یاد شده است.
ولز در آثار خود تعدادی از اختراعات از جمله هواپیما و تانک و سلاحهای هستهای و تلویزیونهای ماهوارهای و چیزی شبیه اینترنت را پیشبینی کرد. آثار او همچنین حاوی نقد اجتماعی است.
از ولز علاوه بر داستانهای علمی – تخیلی، داستانهایی هم در ژانر رئالیسم اجتماعی و آثاری غیرداستانی در حوزۀ طنز، تفسیر اجتماعی و سیاسی، علم، زندگینامه، خودزندگینامه و تاریخ بهجا مانده است.
ولز نویسندهای صلحطلب و نیز مؤسس نهاد خیریۀ انجمن دیابت بود. او خود نیز به دیابت دچار بود.
از آثار اچ. جی. ولز میتوان به رمانهای «ماشین زمان» و «مرد نامرئی» اشاره کرد.
ولز چهار بار نامزد جایرۀ نوبل ادبیات شد.
فروشگاه اینترنتی 30 بوک
دربارهی کتاب
کتاب به نوعی نقدی اجتماعی و فلسفی به تمدن بشر و نحوهی برخورد آن با تهدیدات خارجی دارد. در این داستان، انسانها با قدرتهایی فراتر از خود روبهرو میشوند و باید برای بقا و حفظ تمدن خود تلاش کنند. علاوه بر جنبههای علمی و تخیلی، کتاب به مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی زمان خود نیز میپردازد. «جنگ دنیاها» تأثیر زیادی بر فرهنگ عامه و ادبیات علمی-تخیلی گذاشت و تا امروز همچنان به عنوان یک اثر کلاسیک شناخته میشود. این کتاب بعدها به فیلمها، سریالها، و بازیهای مختلف تبدیل شد و در دنیای علمی-تخیلی جایگاه ویژهای پیدا کرد.
این کتاب مناسب چه کسانی است؟
کتاب «جنگ دنیاها» به افرادی که به ادبیات علمی-تخیلی و داستانهای پسا-آخرالزمانی علاقه دارند، توصیه میشود. همچنین، اگر به موضوعاتی مانند برخورد انسان با تهدیدات خارجی، پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی و تأثیرات آنها بر جامعه و تمدن بشری علاقهمند هستید، این کتاب برای شما جذاب خواهد بود. علاوه بر این، اگر به دنبال یک کتاب پرماجرا و هیجانانگیز با تهدیدات و چالشهای بزرگ برای بشر هستید، «جنگ دنیاها» به خوبی این نیاز را برآورده میکند.
کتابهای مشابه با «جنگ دنیاها»
اگر از کتاب حاضر لذت بردهاید، این آثار نیز میتوانند برایتان جذاب باشد:
ماشین زمان (The Time Machine) اثر اچ. جی ولز
یکی دیگر از آثار برجستهی ولز که به بررسی سفر در زمان و تأثیرات آن بر آینده بشر میپردازد. داستان حول محور یک مخترع است که به آینده میرود و دنیای جدیدی را میبیند که در آن، انسانها به دو گروه مختلف تقسیم شدهاند.
1984 اثر جورج اورول (George Orwell)
این کتاب یکی از معروفترین آثار دنیای پسا-آخرالزمانی است که به موضوعات دیکتاتوری، نظارت و کنترل ذهن بشر توسط حکومت میپردازد. اگر به مسائلی مانند قدرت و کنترل اجتماعی علاقه دارید، این کتاب برای شما مناسب است. فارنهایت 451 (Fahrenheit 451) ری بردبری (Ray Bradbury)
داستانی دلهرهآور در مورد آیندهای که در آن کتابها ممنوع و آتش زده میشوند، جایی که انسانها از خواندن و تفکر آزاد محروم شدهاند. کتاب به نقد جامعه و خطرات دیکتاتوری فرهنگی پرداخته است.
این کتابها همگی در دنیای علمی-تخیلی و پسا-آخرالزمانی رخ میدهند و میتوانند نظرات و فلسفههای مشابهای را در مورد بشر، جامعه و تهدیدات خارجی به شما ارائه دهند.
دربارهی نویسنده
اچ. جی. ولز (H.G. Wells) یکی از بزرگترین نویسندگان علمی-تخیلی در تاریخ ادبیات محسوب میشود که با آثارش تأثیر زیادی بر فرهنگ و علم گذاشته است. نام کامل او هربرت جورج ولز بود و در ۲۱ سپتامبر ۱۸۶۶ در انگلیس به دنیا آمد.
ولز یکی از پیشگامان ژانر علمی-تخیلی به شمار میآید و با کتابهایش جهانهای جدید و ایدههای نوآورانهای را معرفی کرد. آثار او اغلب به مسائل علمی، اجتماعی و اخلاقی زمان خود پرداخته و آیندهای دوردست و چالشهای بشر در مواجهه با تکنولوژی و تغییرات اجتماعی را بررسی میکند. از میان این آثار وی میتوان به مواردی مانند جنگ دنیاها، ماشین زمان، دنیای جدید، مرد نامرئی و... اشاره نمود.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
شاید هیچکس باورش نمیشد که در آخرین سالهای قرن نوزدهم، موجوداتی باهوشی فراتر از هوش انسان، ولی مانند او میرا، زمین را بادقتِ تمام، زیر نظر داشتند و وقتی ما انسانها به امور مختلفِ دنیوی مشغول بودیم، آنها ما را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و مانند کسی که با یک میکروسکوپ موجودات ذرهبینی را در یک قطرهی آب مطالعه میکند، در احوال انسان زمینی مداقه میکردند. در اینجا اما، انسانها با فراغ بال و آسایش خیال، بر روی کرهی خاکی، به بازیچهها و بیش و کمِ دنیای خود مشغول بودند و به استیلای خود بر جهان مادیات غره. بعید نیست که موجودات زنده و ریز درون قطرههای آب هم همین حال را داشتند.
شاید بپسندید














از این نویسنده














از این مترجم













