

ظلمت در نیمروز
انتشارات ماهي منتشر کرد:
ظلمت در نيمروز بازنمايي دادگاههاي نمايشي و تصفيههاي استالينيستي است که يک سال پيش از جنگ جهاني دوم در شوروي اوج گرفت. روباشوف، شخصيت اصلي داستان، از رهبران انقلاب 1917 است که تحت بازجوييهاي سخت به اعمالي اعتراف ميکند که هرگز از او سر نزده است. روباشوف شخصيتي خيالي است، اما کوستلر او را بر اساس ويژگيهاي رهبران فکري انقلاب بلشويکي و سياستمداران برجستهي شوروي خلق کرده است و شرح زندان و اعترافات او بازتاب آراي سياسي روز است. ظلمت در نيمروز از تأثيرگذارترين رمانهاي سياسي قرن است و در زمرهي مهمترين آثار روشنفکري عليه کمونيسم بهشمار ميرود.بسياري اين کتاب را نقطهي عطفي در گذر از دههي 1930 به سالهاي جنگ سرد شمردهاند.
آرتور کوستلر در پنجم سپتامبر 1905 در بوداپست مجارستان به دنيا آمد. او در سال 1919 همراه خانوادهاش به وين نقل مکان کرد. آرتور در دانشگاه پليتکنيک وين تحصيل کرد، ولي علائق سياسي او و شرايط اجتماعي اروپا در اوايل قرن بيستم او را بهسوي حرفهي روزنامهنگاري سوق داد. به پاريس و برلين رفت و در 1932 در اين شهر به حزب کمونيست پيوست. در سالهاي 1936 و 1937، کوستلر سه بار از طرف روزنامهي نيوزکرانيکل براي گزارش وقايع جنگ داخلي اسپانيا به اين کشور سفر کرد. در سفر آخر، نيروهاي فرانکو او را به اتهام جاسوسي دستگير کردند و به مرگ محکوم شد. ولي پس از گذراندن چهار ماه در زندانهاي مالاگا و سويل، با وساطت مقامات حکومت بريتانيا آزاد شد. کوستلر پس از اعدام بوخارين و رادک در حکومت کمونيستي شوروي از عضويت در حزب کمونيست استعفا داد. او در مخالفت با حزب کمونيست نقش فعالي ايفا کرد. آثارش در نقد استالينيسم ميليونها مخاطب يافت و همراه با 1984 و مزرعهي حيوانات جورج اورول احتمالاً بيش از هر آموزش سياسي يا تبليغات ضدشوروي ديگري در سرزمينهاي مختلف مانع از جذب افراد به کمونيسم شد. در 1939، با آغاز جنگ جهاني دوم و حملهي ارتش آلمان به فرانسه، کوستلر بار ديگر دستگير شد و مدت کوتاهي در اردوگاهي در فرانسه اسير بود. از اين اردوگاه به انگلستان گريخت، ولي به دليل خارجي بودن در آن کشور نيز مدتي به عنوان عنصر نامطلوب در زندان پنتونويل در بازداشت بود. ظلمت در نيمروز، رمان بسيار مشهور کوستلر که يکي از زيباترين رمانهاي سياسي زمانهي ماست، در همين زمان در انگلستان منتشر شد؛ زماني که کوستلر در زندان پنتونويل بازداشت بود. کوستلر پس از جنگ بهعنوان رماننويس شهرت يافت. در فاصلهي سالهاي 1939 تا 1943 سه رمان سياسي منتشر کرد که خودش آنها را تريلوژي ميدانست: گلادياتورها (1939)، ظلمت در نيمروز (1940) و از ره رسيدن و بازگشت (1943). با پايانيافتن جنگ، کوستلر خود را بيوطن يافت. بازگشت به مجارستانِ کمونيست ممکن نبود. به امريکا رفت و اجازهي اقامت را گرفت، اما در اين کشور نماند، چون خود را اروپايي ميدانست. سرانجام در 1949 تابعيت بريتانيا را پذيرفت و چند سال بعد در ويلز شمالي مزرعهاي خريد و با همسر سومش، سينتيا، در آنجا مستقر شد. کوستلر که به بيماري پارکينسن و نوعي سرطان خون مبتلا بود، در سوم مارس 1983 خودکشي کرد و همسرش، سينتيا، نيز همراه با او به زندگي خود پايان داد.
مژده دقيقي متولد سال 1335 است. او سالهاست به کار ترجمه و ويرايش آثار ادبي، بهخصوص آثار نويسندگان آمريکاي شمالي، ميپردازد. دقيقي زبان انگليسي را در دوران تحصيلات ابتدايي و متوسطه آموخت. او در دانشگاه شهيد بهشتي(دانشگاه ملي سابق) در رشتهي علوم سياسي تحصيل کرده است. دقيقي پس از تحصيل به کار روزنامهنگاري پرداخت و در همانجا کار ترجمه را با ترجمهي متن و مقاله براي مطبوعات آغاز کرد. اتود در قرمز لاکي، وقتي يتيم بوديم، ببر سفيد، ظلمت در نيمروز، فرار، زندگي عزيز، يک مهماني يک رقص و داستانهاي ديگر، ترجمان دردها و زندانهايي که براي زندگي انتخاب ميکنيم از جمله کتابهايي است که با ترجمهي دقيقي منتشر شدهاند.
فروشگاه اينترنتي 30بوک


شاید بپسندید














از این نویسنده














از این مترجم













