فارسی عمومی

فارسی عمومی

(1)

موجود نیست

دفعات مشاهده کتاب
149

علاقه مندان به این کتاب
0

می‌خواهند کتاب را بخوانند
0

کسانی که پیشنهاد می کنند
0

کسانی که پیشنهاد نمی کنند
0

نظر خود را برای ما ثبت کنید

توضیحات کتاب فارسی عمومی

انتشارات مروارید منتشر کرد:
بخش اوّل شامل گزیده هایی از شاهکارهای ادب فارسی است. تقسیم بندی متون بر اساس دوره های سبک شناختیِ کتاب سه جلدی سبک شناسی استاد بهار انجام گرفته است و هر دوره به دو بخش نظم و نثر تقسیم شده است. در مقدمه ی هریک از متونِ انتخاب شده، به جای آوردن سخنان کلیشه ای در معرفی اثر، گزیده ای از نوشته-های یکی از محقّقان ادبی معاصر در باب اثرِ انتخاب شده یا معرفی پدیدآورنده‌ی آن آورده شده است تا دانشجو علاوه بر آشنایی با یک شاهکار ادبی، شیوه ی نقد و معرفی و چگونگی کاربرد زبان فارسی معیار را نیز بیاموزد.
بخش دوم گزیده هایی است از نوشته های ادیبان و محقّقان برجسته ی معاصر درباره ی فرهنگ ایرانی و زبان فارسی.
بخش سوم نکات کاربردی در زمینه ی نگارش و ویرایش و شیوه ی استفاده از نشانه های سجاوندی را بیان می کند. در این بخش سعی شده مباحثی در زمینه ی نگارش و ویرایش مطرح شود که برای آینده ی شغلی و علمی دانشجویان در هر رشته¬ای کاربرد داشته باشد. از این رو از آوردن مباحث تخصصی زبان فارسی مثل دستور و نوشتار خلاق خودداری شده است.
کتاب حاضر در قیاس با کتاب های مشابه ویژگی ها و امتیازاتی دارد:
1. رویکرد مؤلّفان در انتخاب نمونه ها، جذابیت متن برای دانشجویان است. به همین منظور سعی شده است گزیده ها از نمونه های متنوع انتخاب شود و در صورت امکان، از نمونه های داستانی آثار یک نویسنده یا شاعر که برای جوانان جذابیت بیشتری دارد، استفاده شده است. نیز سعی مؤلّفان تا حد امکان بر فراهم آوری متون جذاب برای مخاطبان مختلف از قومیّت ها و مناطق جغرافیایی گوناگون ایران بوده است.
2. از متون ادبی تنها به گزینش از بین شاهکارهای ماندگار ادبی اکتفا شده است و به دلیل مجال اندک این کتاب، از آوردن نمونه های درجه دوم و کم‌اهمیت تر خودداری شده است.
3. ترتیب مطالب بر مبنای کتاب سبک شناسی ملك‌الشعرا بهار است. به نظر می رسد با این شیوه، ویژگی های تاریخی و ادبی و تأثیر مسایل سیاسی و اجتماعی بر جریان ادبی هر دوره آشکار می گردد و امکان فهم و تحلیل بهتر دانشجو فراهم می شود.
4. در آغاز هر دوره، درباره ی ویژگی های تاریخی، ادبی، سبک شناختی و آثار برجسته ی آن دوره توضیحات مختصری آمده است.
5. در آغاز هر متن ـ شعر یا نثر ـ نوشته ای از یکی از بزرگان معاصر آورده شده تا هم خوانندگان جوان و دانشجویان با جلوه های گوناگون تحلیل متن آشنا شوند و نثر سالم فارسی را بشناسند و هم به رسم احترام، یادی از بزرگان معاصر و زمینه ی تحقیق ایشان شده باشد. هم‌چنین انس گرفتن خوانندگان با نثر فصیح استادان معاصر می تواند به توان نویسندگی و تحلیل آنان کمک کند.
6. با توجه به محتوا و جذابیّت مطالب و از آن جا که کتاب حاضر تصویری کلّی از ادبیات و فرهنگ ایران کهن و نو و نیز زبان فصیح دیروز و امروز ارائه می دهد، این کتاب می تواند علاوه بر دانشجویان، برای طیف گسترده ی خوانندگان علاقه مند به فرهنگ و ادب فارسی نیز مفید و سرگرم کننده باشد.
7. تدوین کنندگان، مطالب کتاب حاضر را بارها در دانشگاه ها و برای رشته های مختلف تدریس کرده اند و بر مبنای میزان ذوق و دریافت دانشجویان آن را مورد بازنگری قرار داده اند. در طول حدود پنج سال تدوین و تدریس کتاب، متن ها و مباحث مدام بازنگری و اصلاح شده اند و سعی بر آن بوده است که بهترین انتخاب ها صورت گیرد و به گونه ای مناسب تدوین شود. با وجود این، مؤلّفان همچنان چشم انتظار راهنمایی‌های اساتید گران قدر و خوانندگان صاحب نظر خواهند بود.
8. شیوه ی نگارش مقاله ی علمی ـ پژوهشی، نقد، بررسی و معرفی و نیز نکات نگارشی و ویرایشیِ کاربردی به صورت مختصر در پایان کتاب آمده است. چون تجربه ی نگارندگان، آن ها را به این نتیجه رسانده است که آوردن مباحث مفصّل در زمینه ی نگارش و دستور در کتاب‌های فارسی عمومی مفید نیست، تنها به بیان مباحث کاربردی و عمومی نگارش و ویرایش اکتفا شده است. در بخش نگارش تنها مواردی ذکر شده که برای آینده ی کاری و تحصیلی دانشجویان سودمند باشد؛ مطالبی مانند: مقاله نویسی، رزومه، نامه ی اداری، بخش نامه و... . در بخش ویرایش نیز نکاتی مطرح شده که توانایی درست‌نویسی را در دانشجو تقویت کند. بر همین اساس، به مباحث دستوری یا شیوه های نگارش خلّاق ـ که مجالی بیش از کتاب فارسی عمومی می طلبد ـ اشاره ای نشده است
فروشگاه اینترنتی 30بوک

نظرات کاربران (0)

نظر شما در مورد این کتاب

امتیاز شما به این کالا:

نظرات دیگر کاربران

بریده ای از کتاب (0)

بریده ای از این کتاب

بریده های دیگر کاربران

عیدی