

جامعه شناسی گیدنز (چاوشیان)
انتشارات ني منتشر کرد:
چهارمين ويراستِ کتاب درسي کلاسيک آنتوني گيدنز همانند ويراست هاي قبلي آن در خاطر دانشجويان و استادان باقي خواهد ماند. در اين کتاب گيدنز با مهارت کامل يکي از شرح هاي مقدماتي معتبر رشته ي جامعه شناسي را با روايتي تازه و جذاب درباره ي تغيير اجتماعي در دنياي معاصر، که مفهوم جهاني سازي در کانون توجه آن است، درهم مي آميزد.
آنتوني گيدنز در اين کتاب جوهره ي ايده هايي را در اختيار دانشجويان جديد قرار مي دهد که درباره ي آن ها با رهبران سياسي جهان گفت وگو کرده است. اين کتاب فراتر از کتاب هاي درسي است. گيدنز نشان مي دهد که اگر بخواهيم به مسائل بزرگ جهاني که زندگي مان را تحت الشعاع قرار داده بپردازيم، شناخت جامعه تا چه حد ضروري است. نتيجه ي خواندن کتاب مشارکت بيشتر و توانايي افزون تر براي برخورد با اين مسائل است.
اين ويراست شامل اطلاعات جديد فراواني است. تمام داده هاي تجربي آن از جديدترين داده هاي موجودند. ويراستِ اوليه ي کتاب نخستين متني بود که به بررسي مهم ترين حوزه هاي جامعه شناسي، مانند تأثير جهاني سازي، مي پرداخت. ويراستِ جديد نيز همين کار را مي کند: اين اولين کتاب درسي در حوزه ي جامعه شناسي است که به طور کامل با تأثير اينترنت و اقتصاد جديد سازگار است. تحولات مذکور در بسياري از فصول اين کتاب تحليل شده اند.
به علاوه، ويراستِ چهارم، فصل ها و بخش هاي گوناگون جديدي را نيز شامل مي شود. براي مثال، فصل هاي تازه اي چون فقر، رفاه و طرد اجتماعي در کتاب گنجانيده شده است. همانند ويراست هاي قبلي، جهت گيري کتاب به شدت تطبيقي است و اطلاعات مندرج در آن از جوامع و فرهنگ هاي مختلف جهان برگرفته شده است. حتي بر نظريه ي جامعه شناختي تأکيد بيشتري شده است. فصول اختصاص يافته به نظريه، به شخصيت هاي کلاسيک مي پردازند اما نويسندگان متأخري چون اولريش بک، مانوئل کاستلز و نويسنده ي همين کتاب، آنتوني گيدنز، را نيز مورد بحث قرار مي دهند.
در اين کتاب، علاوه بر ارقام و نمودارها، روش هاي کمک آموزشي متعددي در اختيار دانشجويان قرار گرفته است. اين کتاب به نحوي طراحي شده است که با منابع اينترنتي هماهنگ باشد و در آن رهنمودهاي روشني در مورد چگونگي پيگيري اين منابع به دانشجويان داده شده است. کتاب حاضر، که نوشته ي يکي از جامعه شناسان پيشتاز جهان است، نوآوري و قابليت فهم را به روشي تلفيق کرده است که در هيچ متن ديگري نظير ندارد.
حسن چاوشيان به سال 1341 در تبريز متولد شد. تحصيلات دانشگاهي خود را از سال 1365 در رشته ي علوم اجتماعي و جامعه شناسي در دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال 1380 با اخذ مدرک دکتري در رشته ي جامعه شناسي از همان دانشگاه فارغ التحصيل شد.
فروشگاه اينترنتي 30 بوک
معرفی کتاب جامعهشناسی اثر آنتونی گیدنز
امتیاز در گودریدز: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
امتیاز در آمازون: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
معرفی کتاب جامعهشناسیِ گیدنز:
چرا باید کتاب جامعهشناسی گیدنز را بخوانیم؟
جملات درخشانی از کتاب جامعهشناسی:
«بینش جامعهشناختی ما را قادر به درک این مطلب میکند که بسیاری از وقایعی که ظاهرا فقط به فرد مربوط میشوند درواقع مسائل بزرگتری را منعکس میسازند. برای نمونه، طلاق ممکن است برای کسی که درگیرودار آن است، فرآیندی به غایت دشوار باشد ـ که میلز آن را گرفتاری شخصی مینامید. اما به گفته میلز، طلاق در جامعهای مثل بریتانیای فعلی که یک سوم کل ازدواجها در طول دهسال به جدایی میانجامند، مسئلهای عمومی نیز هست. یا ممکن است بیکاری برای کسی که از کاری اخراج میشود و نمیتواند کار دیگری بیابد، یک تراژدی شخصی باشد. اما وقتی میلیونها نفر از اعضای جامعه همین وضعیت را داشته باشند آنگاه بیکاری چیزی فراتر از یأس و حرمان خصوصی است: یعنی مسئلهای عمومی است که روندهای اجتماعی بزرگی را نشان میدهد. سعی کنید چنین نگرشی را در مورد زندگی خودتان بهکار ببرید. ضرورتی ندارد که فقط به گرفتاریها و معضلات بیندیشید. برای نمونه، به این بیندیشید که اصلاً چرا صفحات این کتاب را ورق میزنید ـ چرا تصمیم گرفتهاید جامعهشناسی بخوانید.»
«دوم، پژوهش جامعهشناختی میتواند به ارزیابی نتایج اقدامات سیاسی و اجتماعی در عمل کمک کند. هر برنامهای برای اصلاحات علمی ممکن است نتواند به آنچه طراحان آن در نظر داشتند برسد، یا ممکن است پیامدهای ناخواستۀ ناخوشایندی به دنبال داشته باشد. برای نمونه، در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم، مجتمعهای مسکونی بزرگی در مراکز شهری بسیاری از کشورها ساخته شد. این مجتمعها به این منظور طراحی شده بودند که برای گروههای کمدرآمد نواحی فقیرنشین شهری مسکنهایی با استانداردهای بالا فراهم کنند و مراکز خرید و سایر خدمات شهری را در نزدیکی آنها مستقر کنند. اما پژوهشها نشان دادند که بسیاری از مردمی که خانههای قبلی خود را ترک گفته و به این برجهای مسکونی نقلمکان کرده بودند احساس انزوا و بدبختی میکردند. ساختمانهای بلند و مراکز خرید در این نواحی فقیر نشین غالباً کهنه و مخروبه میشدند و بستر مناسبی برای رشد راهزنی و سایر جرائم خشونتآمیز فراهم میکردند. سوم، و از جهاتی مهمتر، اینکه جامعهشناسی میتواند ما را به خود -روشنگری، یعنی فهم هرچه بیشتر خویشتنمان مجهز کند. ما هرچه دربارۀ چرایی اعمالی که انجام میدهیم و دربارۀ عملکردهای کلی جامعهمان بیشتر بدانیم، به احتمال بیشتری میتوانیم بر آیندهمان تأثیر بگذاریم، نباید تصور کنیم که جامعهشناسی فقط در خدمت سیاستگذاران است -یعنی گروههای قدرتمند- تا با آگاهی و اطلاع دست به تصمیمگیری بزنند.»
تحلیلی بر کتاب جامعهشناسی:
در کتاب جامعهشناسی چه میخوانیم؟
بخشی از فهرست مطالب جامعهشناسی
سپاسها
فصل ۱: جامعهشناسی چیست؟
فصل ۲: فرهنگ و جامعه
فصل ۳: دنیای در حال تغییر
فصل ۴: کنش متقابل اجتماعی و زندگی روزمره
فصل ۵: جنسیت و گرایش جنسی
فصل ۶: جامعهشناسی بدن: سلامتی، بیماری و سالخوردگی
فصل ۷: خانواده
فصل ۸: جرم و کجروی
فصل ۹: نژاد، قومیت و مهاجرت
فصل ۱۰: طبقه، قشربندی و نابرابری
فصل ۱۱: فقر، رفاه و طرد اجتماعی
فصل ۱۲: سازمانهای مدرن
فصل ۱۳: کار و زندگی اقتصادی
فصل ۱۴: حکومت و سیاست
فصل ۱۵:رسانههای گروهی و ارتباطات جمعی
اگر از خواندن کتاب جامعهشناسی گیدنز لذت بردید، از مطالعۀ کتابهای زیر نیز لذت خواهید برد:
- دعوت به جامعهشناسی اثر پیتر لودیویگ برگر یکی از شاخصترین کتابهای جامعهشناسی در میان پژوهشگران و صاحبنظران است. برگر در این کتاب نگاهی انسانشناسانه به جامعهشناسی انداخته و از نگاهی انسانگرایانه به علاقهمندان نشان میدهد که جامعهشناسی چیست.
- ده پرسش از دیدگاه جامعهشناسی اثر جوئل شارون است. نویسنده در این کتاب به تحقیق و تفحص در زمینۀ سوالات مطرح جامعهشناسی پرداخته است. معنای انسان بودن چیست؟ چرا مردم در جامعه نابرابرند؟ آیا انسانها واقعاً آزادند؟ چرا تیرهبختی در جهان وجود دارد؟ و پرسشهای مهم دیگری دربارۀ جامعۀ انسانی که نویسنده آنها را از دیدگاه جامعهشناختی بررسی کرده است.
دربارۀ آنتونی گیدنز: جامعهشناس انگلیسی

· سیاست و جامعهشناسی در تفکر ماکس وبر
· راه سوم (بازسازی سوسیالدموکراسی)

شاید بپسندید














از این نویسنده














از این مترجم













