

نشر خوارزمی منتشر کرد:
ابو محمد مشرفالدين (شرفالدين) مصلحبن عبداللهبن شرفالدين شيرازي، ملقب به ملكالكلام و افصحالمتكلمين بي شك يكي از بزرگترين شاعران ايران است كه بعد از فردوسي آسمان ادب فارسي را به نور خيره كننده خود روشن ساخت. اين روشني با چنان نيرويي همراه بود كه هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثير آن كاسته نشده و شعر اين شاعر هنوز پابرجا و استوار است. مهمترين اثر او در نثر، كتاب گلستان است و از ميان آثار منظوم او، ميتوان به كتاب بوستان و سعدينامه اشاره كرد. همچنين غزليات او نيز بسيار مشهور ميباشد. قسمتي از ديباچه گلستان سعدي را با هم ميخوانيم: منت خداي را عز و جل كه طاعتش موجب قربت است و به شكر اندرش مزيد نعمت. هر نفسي كه فرو ميرود ممد حيات است و چون بر ميآيد مفرح ذات. پس در هر نفسي دو نعمت موجود است و بر هر نعمتي شكري واجب. از دست و زبان كه برآيد كز عهده شكرش به درآيد.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
معرفی کتاب گلستان سعدی با تصحیح و توضیح غلامحسین یوسفی
گلستان سعدی کتابی تعلیمی- اخلاقی آمیخته به نظم از سعدی است. گلستان مشتمل است بر هشت «باب»؛ باب اول: «در سیرتِ پادشاهان» (۴۱ حکایت)؛ باب دوم: «در اخلاق درویشان» (47 حکایت)؛ باب سوم: «در فضیلتِ قناعت» (29 حکایت)؛ باب چهارم: «در فوایدِ خاموشی» (14 حکایت)؛ باب پنجم: «در عشق و جوانی» (۲0 حکایت)؛ باب ششم: «در ضعف و پیری» (9 حکایت)؛ باب هفتم: «در تأثیر تربیت» (19 حکایت) به انضمام جدال سعدی با مدّعی؛ باب هشتم: «در آداب صحبت» (مشتمل بر جملات قصار و اشعار کوتاه).
سعدی که بود؟

بوستان یا سعدینامه (655) و گلستان (1) (656) را به نام ابن اتابک و همچنین به نام پسرش سعد -که هر دو از ممدوحان وی بودند- تألیف کرد. بعد از زوال سلغُریان باز در حدود 662 به بغداد و حجاز رفت و ظاهراً در بازگشت از این سفر بود که از طریق آسیای صغیر به آذربایجان رفت و از شمسالدّین جوینی صاحب دیوان و برادرش عطا ملک جوینی تکریم دید. پس از بازگشت به شیراز، بنا بر مشهور در زاویهای به خلوت و ریاضت نشست. اواخر عمرش در شیراز گذشت. در آثارش اشاراتی هم به سفرهایی در یمن، بلخ، بامیان، هند و کاشغر هست که احتمالاً تنها برای صحنهسازی حکایات پرداختۀ او است. اقامت و تحصیل در دریار عرب سبب آشنایی او با ادب عربی بود و مناسب و مشابهت بعضی از مضامین نظم و نثرش با آثار شاعران و نویسندگان عرب و نیز قصاید عربی او گواه بر این است .
در کتاب گلستان سعدی چه میخوانیم؟
کتاب گلستان سعدی با تصحیح و توضیح غلامحسین یوسفی سه بخش دارد. در آغاز بخش اول با عنوان استاد سخن، غلامحسین یوسفی نقد و تحلیلی از گلستان سعدی نوشته است و این بخش را برای شناخت بیشتر خوانندگان با سعدی در نظر گرفته است. او در این بخش دربارۀ کتاب گلستان و جنبههای گوناگون آن صحبت کرده است تا خوانندگان دریافتی روشنتر و سنجیدهتر دربارۀ گلستان سعدی داشته باشند.
سپس متن تصحیحشدۀ کتاب آمده است. غلامحسین یوسفی این کتاب را با استفاده از هفده نسخه و استفاده از چاپهای معتبر، شرحها و ترجمههای گلستان به زبانهای دیگر نوشته است. در بخش دوم کتاب توضیحات مربوط به متن گلستان ذکر شده است. در این قسمت کلمات، ترکیبات، اصطلاحات، اشارات به آیات قرآن مجید و احادیث، نکات مربوط به تاریخ و آنچه نیازمند به توضیح بوده در حد لازم و به سادگی شرح داده شده است.
در پایان کتاب نیز فهرستهای لازم را میتوان یافت که هر یک بهنوعی کار خوانندگان در رجوع به موارد منظور در گلستان را آسان میکند. فهرست لغات و ترکیبات، فهرست آیات قرآن کریم، فهرست احادیث، فهرست اشعار و جملههای عربی، فهرست اشعار فارسی، فهرست امثال و حکم، فهرست اعلام و فهرست مراجع را میتوانید در پایان کتاب پیدا کنید.
خواندن کتاب گلستان سعدی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
دربارۀ مصصّح کتاب گلستان سعدی
ایرج افشار در باب مقام علمی غلامحسین یوسفی میگوید: «او دانشمندی بیتکلّف، بیتکبر، مشوق علم و شیفتۀ معارف ایرانی و مقام انسانیت بود که این ویژگیها کمتر در یک شخص جمع میشوند.» از دیگر آثار تصحیح شده به دست غلامحسین یوسفی میتوان به «تصحیح قابوسنامه (1345)»، «تصحیح تقویم الصحه (1350)»، «تصحیح لطائفالحکمه»، «تصحیح بوستان سعدی (1359)» و «تصحیح ملخص اللغات (1362)» اشاره کرد.

واکنشها به کتاب گلستان سعدی
تحلیل سی بوک از کتاب گلستان سعدی
سعدی زبان فصیح خود را تنها وقف مدح و احساسات عاشقانه نکرد، بلکه به خدمت ابناء بشر گماشت و در راه سعادت آدمیان و موعظۀ آنان به کار گرفت؛ این خصیصه با توجه به اینکه او مردی جهاندیده و مجرّب بود و تجاربی گرانبها داشت، قدر و قیمتی مضاعف مییابد. و طُرفه اینکه این همه را نه در قالب مواعظی کسالتآور بلکه در لباس تمثیل و حکایت و بذلهگوی چنان بر خواننده ارزانی داشته است که جدّیت و تلخی اندرز را از یاد میزداید.
اگر از کتاب گلستان سعدی خوشتان آمده، این کتابها را از دست ندهید
شاید بپسندید














از این نویسنده













