

سرگذشت سوررئالیسم
انتشارات ني منتشر کرد:
سوررئاليسم يکي از ماندگارترين و پردامنه ترين مکتب هاي فکري ـ?هنري قرن بيستم است. جدا از تندروي ها و گزافکاري هايي که صرفاً نشانه ي عصيان در برابر وضع موجود بود، اين جنبش به گفته ي برتون «سهم عمده اي در شکل گيري حساسيت مدرن ما داشته است.» سوررئاليسم نه تنها بر شعر، که بر سينما، نقاشي و مجسمه سازي تأثير بسيار نهاد و قلمرو نفوذ آن از قاره اروپا فراتر رفت و در بسياري کشورها هواداران پرشور يافت.
در اين کتاب آندره برتون، يکي از بنيان گذاران و هواداران پرشور سوررئاليسم، سرگذشت اين جنبش را از آغاز تا دهه 1950 با زباني روشن بيان مي کند. اين کتاب مجموعه اي از مصاحبه هاي راديويي و مطبوعاتي است که در سال هاي مختلف صورت پذيرفته است.
آندره برتون (André Breton) نوزدهم فوريه 1896 در نورماندي فرانسه به دنيا مي آيد. در رشته ي پزشکي تحصيل مي کند و با درجه ي بهيار رسته ي بهداري به خدمت نظام فراخوانده مي شود. در سال 1919 به جنبش نيهيليستي دادا علاقه مند مي شود و به آن مي پيوندد و در سال 1924 از جنبش دادا جدا شده و جنبش سوررئاليسم را بنياد مي نهد و بيانيه ي سوررئاليسم را منتشر مي کند. به هواي تأثير نهادن بر فضاي اجتماعي و سياسي، رابطه اي پرتلاطم با حزب کمونيست را آغاز مي کند و براي مدتي کوتاه در سال 1927 به آن حزب مي پيوندد. در سال 1935 از حزب کمونيست مي بُرد و از دشمنان سرسخت استالينيسم مي شود. تا دهه ي 1960 شماري فزاينده از زنان و مردان جوان به دور او جمع شده اند همچنان رهبري جنبش سازمان يافته ي سوررئاليسم را در دست دارد، و سرانجام در 28 سپتامبر 1966 چشم از جهان فرو مي بند.
عبدالله كوثري بيست ودوم آبان 1325 در همدان به دنيا آمد. پدر و مادرش همداني بودند و ساكن آن شهر، اما در سال 1328 براي اقامت هميشگي به تهران رخت كشيدند. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در مدرسه ي نوبنياد رازي و البرز به انجام رساند و سپس در رشته ي اقتصاد دانشگاه ملي (شهيد بهشتي) ثبت نام كرد. در سال 1348 از دانشگاه فارغ التحصيل شد و پس از اتمام خدمت نظام، در سال 1351 براي تكميل زبان انگليسي به انگلستان رفت. پس از بازگشت به ايران در سال 1352 در كتابخانه ي دانشگاه ملي مشغول به کار شد. در سال 1354 در پژوهشگاه علوم انساني به ترجمه و ويرايش پرداخت و در سال 1355 در انتشارات دانشگاه صنعتي شريف به سمت ويراستار استخدام شد و بعد از انحلال آن سازمان با سمت ويراستار در دانشگاه فارابي به كار مشغول شد. در سال 1359 خود را از خدمات دولتي باز خريد كرد و از آن زمان تاكنون كار اصلي او ترجمه و گاه ويرايش بوده است. او در اين سال ها گنجينه اي از آثار ادبي آمريکاي لاتين را ترجمه کرده و از پيشتازان اين عرصه به شمار مي رود. کوثري همچنين تراژدي هاي بزرگ يونان چون آثار آيسخولوس و سنکا و ائوريپديس را به فارسي برگردانده است است. از آثار ترجمه ي عبدالله کوثري که در نشر ني منتشر شده است: «مجموعه آثار آيسخولوس»، «ائوريپيدس»، «زنان تروا و توئستس»، «ريچارد سوم (در دست انتشار)»، «داستان هاي کوتاه امريکاي لاتين»، «دن کاسمورو»، «کينکاس بوربا»، «حکومت نظامي»،«آئورا»، «سرگذشت سوررئاليسم» و «ايران، جامعه ي کوتاه مدت»
فروشگاه اينترنتي 30 بوک
شاید بپسندید














از این مترجم













