

انتشارات ني منتشر کرد:
شاهرخ مسکوب بيش و پيش از هر چيز خود را جستارنويس (essayiste) مي دانست نه محقق: «محقق به هيزم و خاکستر توجه دارد، جستارنويس به آتش». نمونه ي برجسته ي جستارهايش ارمغان مور بود که در سال هاي پاياني عمر نوشت. خود او با فروتني هميشگي اش مي گويد: «اين چيزهايي که من مي نويسم تحقيق به معناي کلاسيک نيست... کارم فکر کردن به ادبيات خودمان است، چه غنايي چه حماسي. براي اين کار بايد پژوهش کرد، اما سختي کار در اين است که بعد حاصل تمام اين سوادي را که به دست آمده به فراموشي سپرد. آدم بايد ياد بگيرد اقوال اين و آن را دور بريزد و فقط بينش آن ها را بگيرد.»
شاهرخ مسکوب عاشق زبان فارسي بود. «ايراني بودن با همه ي مصيبت ها به زبان فارسي اش مي ارزد. من در يادداشت هايم آرزوي زباني را مي کنم که وقتي از کوه صحبت مي کند به سختي کوه باشد و وقتي از جان يا روح... از سَبُکي به دست نتواند آمد».
شاهرخ مسکوب، روشنفکر، نويسنده، مترجم و شاهنامه شناس، در سال 1304در بابل به دنيا آمد. دوره ي ابتدايي را در مدرسه ي علميه ي تهران گذراند و ادامه ي تحصيلاتش را در اصفهان پي گرفت. در سال 1324 به تهران بازگشت و در سال 1327 از دانشگاه تهران در رشته ي حقوق فارغ التحصيل شد. نخستين نوشته هايش را در 1326 با عنوان تفسير اخبار خارجي در روزنامه« قيام ايران» به چاپ رساند. از 1336 به مطالعه و تحقيق در حوزه ي فرهنگ، ادبيات و ترجمه روي آورد. او پس از انقلاب به پاريس مهاجرت کرد و تا آخرين روز حيات به فعاليت فرهنگي خود ادامه داد و به نگارش، ترجمه و پژوهش پرداخت. مسکوب در روز سه شنبه بيست وسوم فروردين 1384 در بيمارستان كوشن پاريس درگذشت. شهرت مسکوب تا حد زيادي وامدار پژوهش هاي او در «شاهنامه» فردوسي است. کتاب «ارمغان مور» و «مقدمه اي بر رستم و اسفنديار» او از مهم ترين منابع شاهنامه پژوهي به شمار مي روند. مسکوب برخي از آثار مهم ادبيات مدرن و کلاسيک غرب را نيز به فارسي ترجمه کرده است. از جمله آثار او مي توان به ترجمه ي کتاب هاي «خوشه هاي خشم» جان اشتاين بک، مجموعه «افسانه تباي» سوفوکلس و تأليف کتاب ها ي «سوگ سياوش»، «داستان ادبيات و سرگذشت اجتماع»، «مقدمه اي بر رستم و اسفنديار»، «در کوي دوست»، «گفت و گو در باغ»، «چند گفتار در فرهنگ ايران»، «خواب و خاموشي»، «روزها در راه»، «ارمغان مور»، «سوگ مادر»، «شکاريم يک سر همه پيش مرگ»، «سوگ سياوش در مرگ و رستاخيز»، «مسافرنامه»، «سفر در خواب»، «نقش ديوان، دين و عرفان در نثر فارسي»، «درباره سياست و فرهنگ» در گفت وگو با علي بنو عزيزي، «تن پهلوان و روان خردمند»، «مليت و زبان (هويت ايراني و زبان فارسي) اشاره کرد.
فروشگاه اينترنتي 30بوک




شاید بپسندید














از این نویسنده













