

انتشارات فرهنگ جاويد منتشر کرد:
بسياري از خوانندگان شعر معاصر، در شعرِ احمد شاملو، به تعبير «سال اشکِ پوري، سال خون مرتضي» برخوردهاند. امّا اغلب اين خوانندگان، از اسطوره ادبيّات سياسي آن دوران، مرتضي کيوان، که حکومت کودتا پس از 28 مرداد 1332 او را به اعدام محکوم کرد، آگاهي چنداني ندارد.
مرتضي کيوان انساني پاکباز و قلمزني نکتهسنج بود و در دهه 1320 و آغاز دهه بعد، محور يک حلقه ادبي و فرهنگي مهم از شاعران و نويسندگان و مترجمان و اديبان جوانِ آن روزگار بهشمار ميرفت: هوشنگ ابتهاج، محمدعلي اسلامي نُدوشن، ايرج افشار، نجف دريابندري، فريدون رهنما، احمد شاملو، مصطفي فرزانه، سياوش کسرايي، محمدجعفر محجوب، شاهرخ مسکوب و بيشمار نامهاي بزرگ ديگر. به علل تاريخي (ادامه سنّت سياست به روال هميشگي)، فرهنگي، رازداري و آبروداري، احساس ناايمني و تقيّه، نبودِ آزادي و ترس از افرادي نامعلوم و ايبسا موجبات ديگر، در ميان ما ايرانيان، آنها که ميبايست و ميتوانستند کمتر گفتهاند و نوشتهاند و تجربه شخصي، اجتماعي و سياسي خود را به ديگران منتقل کردهاند.
هدف کتاب حاضر جبران بخشي از اين نقصان تاريخي است. «کتابِ مرتضي کيوان» نموداري از سرگذشت عاطفي، فرهنگي و سياسي يکي از مبارزان با انگيزه عدالت اجتماعي است، انتقال ناتمام تجربه يک زندگي کوتاه امّا با صداقتي پُرشور؛ باشد که به کاري آيد.
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده













