

تمدن اسلامی در جنوب آسیا
انتشارات اختران منتشر کرد:
مسلمانان نزديک به چهارده قرن در جنوب آسيا حضور داشتهاند و چهل درصد از جمعيت انبوه ساکن در اين منطقهي وسيع جهان از اين دين پيروي ميکنند. سهم مسلمانان در ميراث فرهنگي شبهقاره چشمگير است. اين کتاب شرحي جامع از تاريخ اسلام در هند ارائه ميدهد که دربرگيرندهي جنبههاي سياسي، اجتماعي اقتصادي، فرهنگي و انديشه ورزي مسلمانان است. نويسنده با استفاده از يک چارچوب کرونولوژيکال (وقايع نامهنگارانه/ ذکر وقايع به ترتيب تاريخي) از نخستين روزهاي حضور اسلام تا به امروز (دههي نخست هزارهي دوم)، و رخدادهاي مهم را بازگو ميکند. تمرکز بحث بر نحوهي تلاش مسلمانان براي دستيابي، حفظ و اعمال اقتدار سياسي خود، بحران هويت و تزلزل اعتماد به نفس مسلمانان با ورود استعمار غرب به شبهقاره، و سرانجام ترکيب و در هم آميزي هنووييزم و اسلام در حيات و زندگي روزمرهي هنديان مسلمان است.
وجود نقشهها، تصاوير، جداول سلسلههاي پادشاهي مسلمان هند در انتها، و پيوستهايي در پايان هر فصل به انتقال بهتر محتواي اثر ياري رسانده است.
نويسنده کتاب، بورجور آواري، پژوهشگر افتخاري در دانشگاه متروپوليتن منچستر است. او روايت خود را به خوبي و رواني و به نحو دلپذيري بيان ميکند. وي که از پارسيان هند است، در 1938 در هند زاده شده است.
فضاي پرشور سياسي در ميان جامعهي مهاجر هنديان را به هنگام اعلام استقلال هند تجربه کرده و به ياد دارد. او با مطالعهي روشمند وقايع تاريخي و تدريس تاريخ به مدت 26 سال در انگلستان... کوشيده است در اين کتاب با درک محدوديتها و آرزوهاي جناحهاي مختلف هند و قلههاي فکري گوناگون در درون جامعهي مسلمانان شبهقاره گزارش و تحليلي بيطرفانه و دقيق از موضوع مطالعه خود ارائه دهد.
آواري هماکنون پژوهشگر افتخاري دانشگاه متروپوليتن منچستر و عضو گروه مطالعات فرهنگي اين دانشگاه است.
فروشگاه اينترنتي30بوک
شاید بپسندید














از این مترجم













