

اخبار جعلی
انتشارات جوينده منتشر کرد:
نويسنده ضمن اشاره به پيشينه تاريخي و فلسفي پديده اخبار جعلي، تاثيرات گرايشهاي سياسي و اجتماعي جوامع در قرن بيست و يکم را نيز در اوجگيري اين پديده بررسي کرده است.
کتاب با روايت ديالوگ جنجالي «جيم آکوستا» گزارشگر سي.ان.ان با «دونالد ترامپ» در نخستين کنفرانس خبري رئيسجمهوري منتخب آمريکا آغاز ميشود؛ کسي که سابقه اظهارات جنجالي و اغلب توهينآميز او در مورد افراد، کشورها و سياستهاي مختلف حتي پيش از به قدرت رسيدنش توجه رسانهها را جلب کرده بود. او در جريان مبارزات انتخاباتياش بارها رسانهها، سازمانهاي خبري و روزنامهنگاران را «دروغگو» و «توليدکننده اخبار جعلي» خوانده بود.
مک نير معتقد است پديده اخبار جعلي در واقع نمايانگر وجود بحراني گسترده در زمينه اعتماد به نخبگان و از جمله نخبگان سياسي و نخبگان رسانهاي شاغل در رسانههاي اصلي دنيا است که کارکنان آنها براي حفظ نقش سنتي خود در دموکراسيهاي ليبرال دست و پا ميزنند.
مترجم کتاب نيز در يادداشت مقدماتي خود با اشاره به اهميت و ضرورت بررسي و تحليل پديده اخبار جعلي در عصر کنوني، يادآوري کرده است: وقتي رئيسجمهوري آمريکا به عنوان به اصطلاح قدرتمندترين رهبر جهان از سوي بسياري از سياستمداران، کارشناسان و رسانههاي باسابقه، رسماً به استفاده از اخبار جعلي متهم ميشود و در عين حال خود او به صورت علني رسانههاي اصلي جهان را به توليد اخبار جعلي متهم ميکند، ميتوان تا حدودي به اهميت اين پديده نوظهور و تفاوتهاي اساسي آن با اشتباه در روزنامهنگاري و يا انتشار اخبار دروغ در گذشتههاي نه چندان دور پي برد.
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده













