

کد فکری
انتشارات هورمزد منتشر کرد:
نوشتن يک کتاب مانند سفر، انسان را تغيير ميدهد. در طي اين چهار سال که روي کتاب کد فکري کار ميکردم توجهم به نکات و لحظات ظريفي جلب شد که قبلاً متوجه آن نبودم؛ و بسيار خوشحالم که در مکانهايي مثل نانوايي محله، مدرسه فرزندانم، پمپبنزين و ديگر نقاط شهر ارتباطهاي ظريف و کوچکي را مشاهده ميکنم که ميتواند باعث يکپارچهسازي فرهنگي شوند.
واقعاً براي رهبراني که بهصراحت و صادقانه کاستيهاي خود را بيان ميکردند احترام قائل هستم. در زندگي شخصي نيز بهعنوان يک پدر، تغييراتي انجام دادم، کمتر صحبت ميکنم و بهدنبال راههاي بيشتري براي ايجاد احساس تعلق هستم.
براي اينکار، بازيهاي فوقالعادهاي ياد گرفتم. واقعاً اينطور نيست که فکر کنم يک ديدگاه ويژه در من ايجاد شده است؛ بلکه حس و حالي مانند ياد گرفتن يک ورزش جديد را دارم؛ در ابتدا کمي مبتدي و ناشيانه عمل ميکنم اما کمکم بهتر ميشوم.
ايجاد احساس امنيت کد فکري دنيل کويل
ما فکر ميکرديم طبيعتاً عملکرد گروهي به تواناييهايي وابسته است که امکان اندازهگيري داشتند: تواناييهايي مانند هوش، مهارت، تجربه و… و تصور نميکرديم که الگويي مختصر از رفتارهاي ظريف اهميت داشته باشد؛ اما دراينخصوص رفتارهاي ظريف موجب تفاوتهاي عمدهاي شد.
درواقع نظر ما اين بود که احساس امنيت، عامل مهمي نيست و صرفاً ميتوان بهعنوان حال و هواي احساسي به آن توجه کرد و کمتر ميتواند توانايي ايجاد کند؛ اما آنچه در اينجا ميبينيم، پنجرهاي بهسوي ايدهاي محکمتر باز ميکند: احساس امنيت صرفاً حالوهوايي احساسي نيست، بلکه برعکس، بسترساز عاملي است که تفکرات قوي بر اساس آن شکل ميگيرند.
سؤال بنياديتر اين است: اين احساس امنيت از کجا نشئت ميگيرد و چگونه ميتوان اين احساس امنيت را پايهريزي کرد؟
وقتي از گروههاي بسيار موفق درباره شکل رابطه آنها با يکديگر سؤال ميکنيد، همه جواب مشخصي دارند؛ البته پاسخ آنها دوستي، همگروهي يا همقبيلگي و کلمات مشابه آنها نيست! آنها خود را يک خانواده مينامند و هرکدام همين حس مشابه را به نفر ديگر دارد:
براي مثال، کريستوفر بالدوين جزو يگان ششم سيلز نيروي دريايي آمريکا ميگويد: «درست نميتوانم توضيح بدهم؛ اما همهچيز خوب است. چندبار ميخواستم استعفا بدهم؛ اما نتوانستم و بازهم برگشتم. هيچ احساسي را نميتوان با اين مقايسه کرد. واقعاً همکارانم مانند برادرانم هستند.»
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده














از این مترجم













