

سیاست ها و حکومت های مقایسه ای
انتشارات جوينده منتشرکرد:
سياستهاي مقايسهاي يکي از شاخههاي علوم سياسي ميباشد که از قدمت ديرينهاي برخوردار است و به عنوان شيوهاي در نگرش به علم سياست مورد بررسي قرار ميگيرد. شناخت نطامهاي سياسي از ديرباز مورد توجه انديشمندان و دانشمندان علوم سياسي بوده است. حتي مردم عادي نيز علاقهمند بودهاند تا بدانند در ديگر جوامع مردم چگونه زندگي ميکنند و اينکه چه نظامها و نهادهايي ميتواند براي آنها بهتر باشد و مردم تحت حاکميت آنها ميتوانند زندگي بهتري داشته باشند.
در ميان افرادي که با علم سياست در ارتباط هستند تمايل زيادي وجود دارد تا به طور سيستماتيک عملکرد هر سازمان يا نهاد سياسي را بررسي و مورد مطالعه قرار دهند. هر مسئلهاي تابع روندهاي گوناگون و نيازمند اندازه گيريهاي کمي و کيفي است که بايد قبل از آنکه توسط جامعه پذيرفته و يا کنار گذاشته شود مورد بررسي دقيق قرار بگيرد. سياستهاي مقايسهاي به مطالعه مسائل سياسي در قالب يک روش علمي و سيستماتيک کمک ميکند. اين هدف در گذشته هم وجود داشته است که البته توسط رهيافتهاي سنتي مطالعه ميشده، اما کمکم و با گذشت زمان اين نگرش به طور کلي تغيير کرد و استفاده از رهيافتهاي جديد براي مطالعه اين موضوع به نحو چشمگيري احساس شد، چرا که اين امر ناخشنودي و نارضايتي نسبت به رهيافتهايي بود که به نيازهاي اين زمان پاسخگو نبودند و اين عدم رضايت روشنفکران جامعه را تحريک ميکرد.
سياستهاي مقايسهاي ميتواند به عنوان هدفي توضيح داده شود که به دنبال مقايسه نظامهاي سياسي است که در بخشهاي مختلف جهان به منظور تحليل و توضيح ماهيت علم سياست و ساختن يک تئوري علمي فعاليت ميکند.
فروشگاه اينترنتي30بوک
شاید بپسندید














از این مترجم













