در زبان اقتصاد ما سه عامل تولید را از همدیگر تفکیک میکنیم کار، زمین و سرمایه. منظور ما از زمین هر ماده و نیرویی است که طبیعت زیر، بر روی زمین، در آب و در هوا در اختیار ما مینهد. منظورمان از کالاهای سرمایهای نیز همهٔ محصولات میانی است که از زمین با کمک کار انسانی تولید میشود.
نویسنده توی کتابِ لیبرالیسم توضیح میده که چرا اصول مختلف لیبرال (کلاسیک) بهترین گزینه برای جامعه و اقتصاده و چرا مخالفِ استدلالهای علیه اصول لیبراله. نویسنده تغییر اساسی در لیبرالیسم رو نشون میده که باور تدریجی اما فزایندهٔ نقش دولت در جامعه بود. این کتاب قدیمیه اما هنوز هم ارزشمنده.
از ابتدا تا انتهای این کتاب، فون میزس از آغاز لیبرالیسم، توسعه یافتنش و بایدها و نبایدهاش میگه. یه کتابِ کلاسیک که حدود صد سال پیش نوشته شده و کاش همون موقع هم ترجمه میشد. بهنظرم اگه به اصول فلسفی سرمایهداری، حکومت محدود و آزادی فردی علاقه داشته باشید باید بخونیدش.
لودویگ توی این کتاب سوگوارِ لیبرالیسم واقعی شده نه لیبرالیسم ساختگی که ظاهراً تناقض زیادی با لیبرالیسم واقعی داره. این کتاب مقدمهای عالی و مختصر برای ایدئولوژی لیبرالیسمِ واقعی محسوب میشه. من خوندنِ این کتاب رو با ترجمهٔ آقای تدینی پیشنهاد میکنم چون ترجمهٔ خیلی عالی و کاملی داره.