نظر خود را برای ما ثبت کنید
انتشارات مان کتاب منتشر کرد:
کتاب حاضر اثری است مختصر و مفید دربارۀ تاریخ جنبش فکری روشنگری و شاخصترین چهرههای آن در دنیای فلسفه، علم، سیاست و علوم اجتماعی. با مطالعۀ این کتاب درمییابیم که: چرا خوبیهای روشنگری بیشتر از بدیهای آناند؟ آیا این جنبش هنوز طرح ناتمامی است؟ مزیتهای آن چیست و چه میراثی بر جا گذاشته است؟ چه نقشی در تاریخ بشر ایفا کرده و از کجا و چگونه و بهدست چهکسانی به وجود آمده و به بار نشسته است؟ آنتونی کِنی (زادۀ 1931 در انگلستان)، نویسندۀ برجستۀ این اثر، با مرور زندگی و دستاوردهای اندیشمندان عمدۀ روشنگری از جمله مونتسیکو، هیوم، دیدرو، روسو، ولتر، بنتام، گیبون و... میکوشد به سؤالهای مذکور پاسخ دهد. این کتاب با اجازۀ کتبی مؤلف آن به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
لطفا در ادامه همین صفحه پس از مشاهده ویدیویی کوتاه، برای آشنایی بیشتر با جنبش روشنگری، ساختار کتاب روشنگری و اینکه این کتاب برای چه مخاطبانی خواندنی هست، قسمت نقد و بررسی تخصصی را مطالعه بفرمایید.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
روشنگری جنبش فکری و فلسفی مهمی در تاریخ غرب است. این جنبش از میانههای سدهٔ هفدهم در اروپا (بالأخص در فرانسه و انگلستان) آغاز شد و تا پایان سدهٔ هجدهم ادامه داشت. این جنبش انقلابهای عظیمی را در فلسفه، علم و ساحتهای اخلاقی و سیاسی به وجود آورد و در نهایت باعث از میان رفتن کامل جهانبینی قرونوسطایی و شکلگیری تفکر مدرن شد. اهداف اصلی متفکران روشنگری مدارا، آزادی، صلح و انساندوستی، احترام به حقوق زنان و مردان و پایان دادن به سلطۀ کلیسا، استبداد سلسلههای مستبد حاکم یا سوءاستفادۀ دولتها بود. دستکم صد متفکر و نویسنده در این جنبش سهیم بودهاند، از جمله: کانت، دکارت، مونتسکیو، دیدرو، هیوم، ولتر، روسو. شخصیتهایی نیز در این جنبش مؤثر بودند که نامشان برای مخاطبان کماطلاع از تاریخ فکری غرب شاید چندان آشنا نباشد، از جمله: لسینگ، پریستلی، فرانکلین، گادوین و وُلستونکرافت. در کتاب روشنگری نوشتۀ آنتونی کِنی به تمام این متفکران اشاره شده است.
اکثر کتابهایی که به جنبش روشنگری پرداختهاند آن را بیشتر وامدار کانت دانستهاند و بیشتر به دستاوردهای فکری و هنری روشنگری اشاره کردهاند. آنتونی کِنی در کتاب روشنگری، با اذعان به نقش مهم کانت، به بررسی زندگی و عقاید افرادی میپردازد که شاید در نگاه تاریخی مورخان و محققان جنبش روشنگری در سایۀ نام کانت قرار گرفتهاند و چندان به نقش اساسیشان در جنبش روشنگری اشارهای نشده است. متفکرانی که همتشان در جنبش روشنگری بهجز فلسفه و هنر معطوف به سیاست، اخلاق و علم هم شده است و اثرات ماندگاری از خود باقی گذاشتهاند؛ متفکرانی که بهقول نویسنده از مهمترین اندیشمندان این جنبش هستند. آنتونی کِنی پانزده متفکر را برای ارائۀ تاریخی مختصر از جنبش روشنگری انتخاب کرده است: مونتسکیو، هیوم، دالامبر، دیدرو، لسینگ، اسمیت، فرانکلین، پریستلی، گیبون، بنتام، پِین، جفرسون، کندورسه، گادوین و وُلستونکرافت.
آنتونی کِنی در دو بخش به ارائۀ تاریخ روشنگری میپردازد. بخش اول با نگاهی تاریخی نوشته شده است. آنتونی کِنی در این بخش در قالب شانزده فصل با شرح مختصری از اتفاقات مهمی که سرچشمۀ جنبش روشنگری بودهاند به معرفی پانزده متفکر و فیلسوف تأثیرگذار روشنگری و حتی منازعات شخصی آنها و همچنین صحبت دربارۀ دانشنامه و اصحاب آن میپردازد و چشماندازی تاریخی از این جنبش ارائه میکند. در ادامه عنوان هر فصل از بخش تاریخ کتاب روشنگری میآید:
1. جنبش روشنگری: کی و کجا؟
2. رئیس مونتسکیو
3. معجزات از نگاه هیوم
4. ولترِ ادیب
5. اصحاب دانشنامه
6. پیدایش زیباییشناسی
7. ژانژاک روسو
8. عقل و احساس
9. ولترِ فیلسوف
10. نزاع بین دوستان
11. روشنگری در آنسوی اقیانوس اطلس
12. وداع با هیوم و اسمیت
13. ادوارد گیبون
14. جرمی بنتام
15. انقلاب فرانسه
16. حقوق مردان و زنان
آنتونی کِنی، در بخش دوم که «میراث» نام دارد، در قالب چهار فصل در مورد میراث فرهنگی، میراث دینی، میراث اخلاقی و میراث سیاسی جنبش روشنگری و تأثیرات مهم آن در ساحتهای فرهنگی، دینی، اخلاقی و سیاسی از زمان شروع جنبش روشنگری تا زمان حال بحث میکند. بهطور مثال، مبارزه با بنیادگرایی مسیحی در دوران معاصر را میراث دینی روشنگری، جدایی اخلاق از الهیات غربی را میراث اخلاقی روشنگری و تأسیس سازمان ملل و مخصوصاً اعلامیۀ 1975دربارۀ محافظت در برابر شکنجه و پیمان 1984 علیه شکنجه را از میراث سیاسی بهجامانده از جنبش روشنگری میداند.
• علاقهمندان به تاریخ، فرهنگ و فلسفۀ غرب
• علاقهمندان به مطالعۀ دربارۀ مدرنیته
• خوانندگان تاریخ فلسفۀ غرب
• علاقهمندان به حقوق بشر و فلسفۀ اخلاق
• علاقهمندان به فلسفۀ سیاسی مدرن
• خوانندگانی که دوست دارند بهطور مختصر با تاریخ فکری دوران مدرن آشنا شوند
آنتونی کِنی (متولد ۱۶ مارس ۱۹۳۱) فیلسوف تحلیلی اهل انگلستان است. او در حوزۀ فلسفۀ ذهن، فلسفۀ باستان و فلسفۀ قرونوسطی، فلسفۀ دین، فلسفۀ اخلاق و فلسفۀ ویتگنشتاین فعالیت دارد. معروفترین کتاب او، که به فارسی هم ترجمه شده است، تاریخ فلسفۀ غرب است که در چهار جلد منتشر شده است.
....
کتاب روشنگری عنوان دیگری از مجموعۀ پالتوییهای انتشارات مان کتاب است. در ابتدای این کتاب آمده است: «وجه اشتراک کتابهایی که در مجموعۀ پالتوییها منتشر میشوند، غیر از ظاهرشان، اولاً آن است که همگی متونی غیرداستانی هستند و ثانیاً کیفیتی عمومی دارند ــ به این معنا که برای مثال منابعِ دستاول فلسفه در این مجموعه نمیگنجند، اما شرحی بر آن آثار یا راهنمای مطالعۀ آنها را در اینجا خواهید یافت. عمومی بودن این کتابها احیاناً بهمعنای "سطحی" بودنشان نیست: یا دستکم تلاش ما بر این است که سطحی نباشند. در این مجموعه، کتابهایی خواهید خواند در حوزۀ وسیع علوم انسانی، جستار، خاطره، تکنگاری، زندگینامه، و جز آن. امیدواریم خوانندگانْ کتابهای این مجموعه را نقد کنند و به ما یاری برسانند تا کیفیتشان را بهبود ببخشیم. حرف آخر آنکه یونیفرم و تایپوگرافی این مجموعه با اقتباس از آثار گرافیستِ گرانقدر بهزاد گلپایگانی (1364-1317) و بهیاد و احترام او طراحی و اجرا شده است.»
نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی
تلفن تماس: 67379000-021
ایمیل: info@30book.com
اواسط سال 1393 بود که چند تا جوان، صمیمی، پرانرژی و لبریز از ایده، بهعنوان یک دارودستهی تبعیدیِ کرمِکتاب دور هم جمع شدیم تا به رویای معرفی و فرستادن کتاب به دوردستترین کتابخوارهای ایران برسیم. ما نه عینک گرد میزنیم، نه سبیل بلند داریم (به جز یک مورد) و نه زیاد اهل کافه رفتنیم.
ما تیم بچهمعمولیهای 30بوک هستیم: ذلهکنندهی سرمایهگذارهای دستبهعصا، حامیان تمامعیار احمقانهترین و جسورانهترین ایدهها، و کَنهی حل غیرممکنترین مسئلهها. اگر جوانید (دلتان را میگوییم!)، یک جای خالی هم برای شما توی بوفه کنار گذاشتهایم. به دنیای 30بوک خوش آمدید!
© 1393-1403 | تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی 30بوک می باشد.
این کتاب عالیه ، و برای زمان حال ما خیلی لازمه. 👌🏻